Sebastian Papaiani a murit

Publicat: Marţi, 27 Septembrie 2016 09:33 // Actualizat: Marţi, 27 Septembrie 2016 12:04 // Sursa: romaniatv.net

Sebastian Papaiani a murit. În luna mai, Sebastian Papaiani a suferit un atac cerebral, iar de atunci, maestrul, în vârstă de 80 de ani, s-a luptat să-și revină. Din păcate, marţi, marele actor a încetat din viaţă.

Sebastian Papaiani s-a stins din viaţă acasă, marţi dimineaţă, la capătâiul său aflându-se soţia sa.

Actorul fusese internat într-o clinică de recuperare, unde era ajutat să se recupereze după accidentul vascular cerebral suferit în urmă cu câteva luni.

“Am avut un atac vascular, din fericire minor, iar în câteva zile sper să mă recuperez şi să părăsesc spitalul. Vă doresc sănătate şi să vă înveselesc puţin, vă spun că buletinul meu de identitate expiră abia în 2041!”, a fost mesajul oprimist pe care Sebastian Papaiani l-a transmis fanilor la doar câteva zile după ce a fost internat.

Pe 23 mai, Sebastian Papaiani a fost găsit căzut de soţie, inconştient, în baie. În cădere, el s-a lovit la cap. Actorul suferise un atac vascular cerebral. 

Soţia actorului, Marcela, l-a vegheat zi şi noapte din clipa în care a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. În tot acest timp, apropiaţii maestrului au încercat să afle care este starea lui. Cei care nu s-au putut deplasa la spital, au încercat să îl sune.

Sebastian Papaiani a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București".

Sebastian Papaiani, 80 de ani, și-a petrecut ziua de naştere, 25 august, în spital, dar foarte mulți oameni i-au transmis mesaje de felicitare.

  • Filmografie

Un surâs în plină vară (1963) - Fanitza
Partea ta de vină (1963)
Dragoste la zero grade (1964)
Gaudeamus igitur (1965)
Balul de sâmbătă seara (1967) - Papă
Diminețile unui băiat cuminte (1967) - Fane
Brigada Diverse intră în acțiune (1970) - plutonierul Căpșună
Brigada Diverse în alertă! (1971) - plutonierul Căpșună
B.D. la munte și la mare (1971) - plutonierul Căpșună
Astă seară dansăm în familie (1972) - Alecu
Cu mîinile curate (1972) - Fane Oarcă
Ciprian Porumbescu (1973) - Voronca
Ultimul cartuș (1973) - Ilie Oarcă
Păcală (1974) - Păcală
Frații Jderi (1974) - comisul Ionuț Jder
Ștefan cel Mare - Vaslui 1475 (1975) - comisul Ionuț Jder
Toamna bobocilor (1975) - Pompei
Zile fierbinți (1975) - macaragiul Guriță
Roșcovanul (1976) - Lampă
Accident (1977) - reporter
Toate pînzele sus (serial TV, 1977) - Ieremia (ep. 1-12)
Iarna bobocilor (1977) - Pompei
Eu, tu, și... Ovidiu (1978)
Melodii, melodii (1978)
Totul pentru fotbal (1978)-" jucatorul Tipalnea Mihai"
Clipa (1979)
Nea Mărin miliardar (1979) - Gogu a lu' Pupăză
Expresul de Buftea (1979)
Am fost șaisprezece (1980) - Caporalul Vasile Dobriță
Ultima noapte de dragoste (1980) - lt. Petre Orghidan
Șantaj (1981)
Alo, aterizează străbunica!... (1981)
Calculatorul mărturisește (1982)
Rămân cu tine (1982) - Manole
Fram (1983) (Serial TV)
Ringul (1984)
Secretul lui Bachus (1984) - Grig Ștevie
Zbor periculos (1984)
Liceenii (1986) - domnul Marinescu, tatăl lui Mihai
Secretul lui Nemesis (1987)
Neînvinsă-i dragostea (1993) - Căpitan Ștefan Topârceanu
Numai iubirea (Serial TV) (2004) - Manole Tudose
Lacrimi de iubire (Serial TV) (2005) - Nea Tache
Bani de dus, bani de-ntors (2005)
Păcală se întoarce (2006) - Păcală (tatăl)
Daria, iubirea mea! [Serial Tv] (2006-2007)
Nimeni nu-i perfect [Serial Tv] (2008) - Domnul Predescu

În anul 2011, Sebastian Papaiani a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Capitală. "Împart bucuria şi emoţia cu dumneavoastră. Fără public nu se face nici teatru, nici film", a spus Papaiani, înainte să dezvelească steaua care i-a fost acordată pe Aleea Celebrităţilor. Actorul a mulţumit familiei sale în discursul pe care l-a avut, dar şi primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la eveniment pentru a-i înmâna acestuia, dar şi actriţei Ileana Stana-Ionescu, Placheta Oraşului Bucureşti, în semn de recunoaştere pentru întreaga lor carieră.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 sep 14:37
Răspunde | Votează email 0 email
anonim
ma cam intristeaza aceasta veste este ca un soc traznet zile blestemate ieri a murit ioan gyuri pascu si acum sebastian papaiani maine poimaine aud ca ion besoiu a dat coltul si el doamne ajuta macar el florin piersic tamara buciuceanu si draga olteanu matei sa mai traiasca cand nu or sa mai fie nici ei putem spune ca cortina a cazut dar deocamdata nu se pune problema asa
1
EUR
4.7576
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H