Sebastian Papaiani se recuperează bine. Ion Dichiseanu are veşti bune

Sebastian Papaiani a trecut prin clipe grele, în urmă cu câteva săptămâni, când a făcut accident vascular. Recuperarea a fost una grea, dar actorul se simte bine și este pregătit să urce din nou pe scenă, potrivit declarațiilor făcute de cel mai bun prieten al său.

25 aug. 2016, 06:02
Sebastian Papaiani se recuperează bine. Ion Dichiseanu are veşti bune

Sebastian Papaiani a făcut un accident vascular cerebral la finalul lunii mai și a ajuns de urgență la spital.  Ion Dichiseanu a fost la el în vizită și susține că starea lui de sănătate este bună și că Papaiani va reveni pe scenă, scrie bzi.ro. „Papaiani e bine, starea lui de sănătate e bună. Am fost la el la spital și chiar se simte din ce în ce mai bine. Se recuperează, normal, a făcut accident vascular totuși. Papaiani nu e rău, așa cum s-a spus, este bine. Noi urcăm pe scena peste o lună și jumătate, jucăm în „Amadeus”, în orașele din nordul țării. Dacă recuperarea merge la fel de bine ca până acum, asta vom face: jucăm!”, a declarat Ion Dichiseanu.

Actorul Sebastian Papaiani împlinește astăzi vârsta de 80 de ani. Artistul, care are probleme de sănătate, se reface într-un centru special, departe de agitația Capitalei. Artistul a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce la sfârșitul lunii mai a fost găsit căzut de soție, după ce i s-a făcut rău în baie. Papaiani s-a lovit la cap, a suferit o pareză la piciorul stâng și avea dificultăți de vorbire, starea lui fiind imprevizibilă. Copilăria actorului a fost marcată de un eveniment extrem de tragic: la doar patru ani, și-a pierdut frații gemeni în cutremur din 1940. „A căzut tavanul pe ei. Mama a băgat copăița cu Radu și cu Luminița sub pat, iar noi am ieșit. Noi nu am știut că a căzut tavanul peste ei… au murit asfixiați acolo. Casa noastră era făcută dintr-un material care nu te omoară, din chirpici. Cădea peretele, rămânea restul. Dar aici a căzut tocmai pe pat, care s-a rupt și el, la rândul lui”, a povestit Sebastian Papaiani.