Sebastian Vlădescu îşi primeşte înapoi lingorurile de aur şi banii puşi drept cauţiune la DNA

Curtea Supremă a dispus joi ca fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu să primească înapoi banii şi lingourile de aur depuse drept cauţiune la DNA, în dosarul în care este judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă în legătură cu reabilitarea unor tronsoane de cale ferată, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
16 ian. 2020, 13:10
Sebastian Vlădescu îşi primeşte înapoi lingorurile de aur şi banii puşi drept cauţiune la DNA

Sebastian Vlădescu a pus la dispoziţia procurorilor DNA 1.000.000 de lei şi 100.000 de euro, 3 kg de aur în lingouri (în valoare de 109.740 euro); garanţii reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 488.640 euro; garanţii reale mobiliare asupra unor sume de bani aflate în mai multe conturi bancare pentru a acoperi, în mai 2018, o cauţiune stabilită de DNA la valoarea de 1 milion de euro. 

De asemenea, instanţa a dispus restituirea cauţiunilor depuse de fostul deputat Cristian Boureanu şi Mihaela Mititelu.

Pe 15 noiembrie 2019, fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar de corupţie privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferată.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi fostul deputat Cristian Boureanu, acuzat de trafic de influenţă.

De asemenea, au fost deferiţi Justiţiei Mircea Ionuţ Costea (fost angajat la Ministerul Finanţelor şi fost director al Eximbank) – trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită şi Constantin Dascălu (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor) – luare de mită.

Într-un dosar separat, în luna martie, a fost trimis în judecată omul de afaceri Josef Hornegger, care a recunoscut că a dat mită mai multor oficiali români, printre care se află şi Sebastian Vlădescu.