Seceta prelungită a dus la o adevărată explozie a preţurilor pe piaţa legumelor

Publicat: Luni, 13 August 2012 18:42 // Actualizat: Luni, 13 August 2012 18:47 // Sursa: Romania TV

În pieţele din Braşov unele produse s-au scumpit de două şi chiar de trei ori. Dacă acum două săptămâni, un kilogram de castraveţi costa 1 leu şi 50 de bani, acum se vinde şi cu patru lei.

Foto: rtv.net

Seceta cumplită din ultima perioadă a pârjolit grădinile. Oamenii abia au mai avut ce să recolteze. Efectul se poate observa în preţurile din pieţe. "Sunt compromise culturile. Vrejurile au început deja să se usuce", a spus o vânzătoare.

"Fasolea a crescut foarte mult. Fasolea şi cu 50-60 la sută, castraveţii la fel. Castraveşii de la 2 lei cam 30-40 al sută au crescut", a spus o altă precupeaţă.

Dacă în urmă cu două săptămâni, un kilogram de castraveţi costa 2 lei, acum preţul a ajuns la 3 lei şi 50 de bani. Şi preţurile la ardei kapia au crescut cu aproximativ 40 de procente în ultimele două săptămâni.

Cu aşa scumpieri, clienţii se gândesc de două ori înainte de a cumpăra legume. "Faţă de acum două săptămâni s-a cam dublat. S-a dublat, şi cam la toate, ce să facem", a spus o femeie.

Şi legumele şi fructele din import ar putea să se scumpească în următoarea perioadă, din cauza devalorizării monedei naţionale.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cresc preturile piete brasov preturi legume preturi piata secetă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 sep 18:15
...până la acest moment este evaluată la circa 200.000 de lei. Cele mai prădate sunt recoltele de floarea soarelui şi porumb, care apoi se pot vinde mai uşor. Acţionează în grupuri ...
14 aug 12:36
...În judetul Arad, cea mai mare parte din producţia de porumb şi grâu este compromisă din cauza secetei. Seceta prelungită a dus la o adevărată explozie a preţurilor pe piaţa legumelor În pieţele din...
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H