Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Deocamdată nu avem acei indici, dar e posibil să se ajungă la carantinarea Capitalei

În Bucureşti, rata de infectare cu COVID-19 este de 3,19 cazuri la o mie de locuitori şi astfel Capitala este în scenariul roşu. Pentru carantinare, rata de incidenţă trebuie să fie mai mare de 6 la mia de locuitori.

07 mart. 2021, 22:21
Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Deocamdată nu avem acei indici, dar e posibil să se ajungă la carantinarea Capitalei

Carantinarea Capitalei este un scenariu de luat în calcul. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a declarat, despre o posibilă carantinare a Capitalei, că dacă dacă se constată o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 şi implicit a ratei de infectare, atunci este posibil să se ajungă la carantinarea Capitalei.

„Deocamdată nu avem acei indici care să ne susţină aceste lucruri, dar dacă lucrurile continuă şi se constată în continuare o creştere, la fel cum o vedem în ultimele zile, nu foarte multe, posibil să se ajungă acolo. E de văzut”, a declarat Andreea Moldovan, la Digi24, duminică seara.

Secretarul de stat a făcut apel la respectarea restricţiilor şi a arătat că a fost bine acolo unde au fost restricţii.  „Dacă noi toţi, la nivel de ţară, de populaţie, realizăm că este o problemă care încet-încet creşte şi ne redresăm, avem şanse să nu ajungem la acest scenariu. Tot ceea ce s-a făcut în această pandemie a fost un acordeon şi la noi şi în alte ţări, în sensul în care s-au restricţionat nişte măsuri, a fost bine, a scăzut numărul de cazuri, după care relaxăm, vedem. Dacă suntem cu toţii conştiincioşi, avem rezultate bune, dacă iarăşi suntem prea relaxaţi şi ne bucurăm de prea multă libertate, vedem că lucrurile degenerează”, a afirmat Andreea Moldovan.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în şedinţa de duminică, restricţiile care se vor aplica în următoarele 14 zile, după ce incidenţa cumulată a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. Intrarea în scenariul roşu se face duminică, la miezul nopţii. Pnetru carantinarea Capitalei, este nevoie de incidenţă a cazurilor de coronavirus de 6 la mia de locuitori.

Scenariu roşu în Bucureşti de la miezul nopţii. Ce restricţii sunt în următoarele 14 zile DOCUMENT

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în şedinţa de duminică, intrarea în scenariul roşu, începând din data de  08.03 .2021, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Rata de incidenţă la care s-au referit autorităţile este cea de 3,05, înregistrată încă de vineri. Sâmbătă, incidenţa cumulată era deja 3,12 la mie.

În următoarele două săptămâni, vor merge fizic la ore preşcolarii, elevii din ciclul primar şi cei din clasele terminale.

”Este permisă organizarea cu prezenţa fizică a simultării examenelor naţional, a examenelor pentru anii terminalu şi a orelor remediale pentru toate clasele”.

Activitatea în interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, discotecilor, cluburilor şi a altor localuri, dar şi a unităţilor de spectacole şi a sălilor de jocuri este interzisă. Se poate continua activitatea teraselor.

De asemenea, este interzisă organizarea spectacolelor şi a altor manifestări în aer liber.

”Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise”, se mai arată în decizia CMBSU. Municipiul Bucureşti ieşise din scenariul roşu în 25 ianuarie.

Hotararea CMBSU Nr 8 Din 07… by Dobran Viorel