Secretar de stat, reţinut de DNA şi demis de premier

Secretarul de stat pe problemele revoluţionarilor, George Costin, a fost reţinut, luni după-amiază, după ce a fost audiat la DNA Piteşti, pentru luare de mită. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a decis ca George Costin să fie eliberat din funcţie.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 11:22
Secretar de stat, reţinut de DNA şi demis de premier

Procurorii piteşteni au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui George Costin pentru fapte de corupţie, surse judiciare susţinând că acesta ar fi suspectat de organizarea unei reţele de traficare a certificatelor de revoluţionar şi de luare de mită.

 

Costin urmează să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

George Costin a fost adus, luni, în jurul orei 12.00, la sediul DNA Piteşti, unde a fost audiat în cazul unor acuzaţii privind fapte de corupţie.

În urma percheziţiei efectuate la sediul Asociaţiei Revoluţionarilor din Câmpulung Muscel, anchetatorii au ridicat mai multe documente şi înscrisuri care au legătură cu George Costin.

Potrivit unor surse judiciare, Costin ar fi suspectat de luare de mită, în acest dosar fiind făcute cercetări de aproximativ un an, după ce la sediul Asociaţiei „Decembrie 1989 Metrou” din Bucureşti a fost găsită o sumă de bani pe care Costin ar fi primit-o ca mită.

După ce secretarul de stat a fost reţinut, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a decis ca George Costin să fie eliberat din postul de secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor,

„Prim-ministrul Mihai-Răzvan Ungureanu a semnat, luni, decizia de eliberare din funcţia de secretar de stat, la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, a domnului George Costin. Decizia va fi publicată în Monitorul Oficial”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.