Secretarul general din Ministerul Sănătăţii, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a secretarului general Gheroghe Sârb pentru luare de mită. Alături de acesta au fost trimişi în judecată şi trei şefi din DSP Argeş. Reprezentatul MS a primit şpagă pentru a le furniza celor trei subiectele la concurs de ocupare a unor funcţii în DSP.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 09:30
Secretarul general din Ministerul Sănătăţii, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Gheorghe Sârb, secretar general în cadrul Ministerului Sănătăţii, a lui Alexandrescu Anca Elena, director executiv în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (D.S.P.) Argeş, a Mioarei Bucur, director executiv adjunct de sănătate publică în cadrul D.S.P. Argeş şi a lui Octavian Iordache, director executiv adjunct economic în cadrul D.S.P. Argeş.

Gheroghe Sârb este acuzat de luare de mită în formă continuată şi de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată.

Anca Elena Alexandrescu, director executiv în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (D.S.P.) Argeş, a Mioarei Bucur, director executiv adjunct de sănătate publică în cadrul D.S.P. Argeş şi a lui Octavian Iordache, director executiv adjunct economic în cadrul D.S.P. Argeş sunt acuzaţi de dare de mită şi complicitate la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că în zilele de 11, respectiv 13 octombrie 2010, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere vacante de director executiv, director executiv adjunct de sănătate publică şi director executiv adjunct economic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, concurs la care s-au înscris şi inculpaţii Alexandrescu Anca Elena, Bucur Mioara şi Iordache Octavian ce deţineau deja funcţiile publice de conducere menţionate în baza unor ordine de delegare a funcţiei.

În acest context, în zilele de 9 şi 13 octombrie 2010, inculpatul Sârb Gheorghe, în calitate de secretar general al Ministerului Sănătăţii şi de membru al comisiei de concurs pentru ocuparea funcţiilor menţionate mai sus, a primit de la inculpata Alexandrescu Anca Elena, pentru toţi cei trei candidaţi, suma de 600 de euro şi produse alimentare şi nealimentare. Banii şi bunurile au fost primite pentru a le furniza candidaţilor subiectele propuse de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru ambele probe (scris şi oral) ale concursului şi pentru a le acorda un punctaj favorabil.

Ca urmare, inculpatul Sârb Gheorghe le-a furnizat tuturor candidaţilor, prin intermediul inculpatei Alexandrescu Anca Elena, subiectele de concurs astfel că, după examen, toţi cei trei candidaţi au fost declaraţi admişi, fiind ulterior numiţi în funcţiile publice de director executiv, director executiv adjunct de sănătate publică şi director executiv adjunct economic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de 600 de euro aparţinând inculpaţilor Alexandrescu Anca Elena, Bucur Mioara şi Iordache Octavian.

Anca Elena Alexandrescu a mai fost trimisă în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA în legătură cu remiterea unei sume de bani, cu titlu de mită, preşedintelui Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş.