Secretarul de stat MAI Cornel Ciocoiu, eliberat din funcţie, după ce s-a aflat că încasa o pensie de 13.000 şi un salariu de 8.000 lei

Cornel - Gabriel Ciocoiu a fost eliberat, la cerere, din funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit unei decizii a premierului publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

RomaniaTV.net
18 aug. 2017, 14:05
Secretarul de stat MAI Cornel Ciocoiu, eliberat din funcţie, după ce s-a aflat că încasa o pensie de 13.000 şi un salariu de 8.000 lei

Secretarul de stat Cornel Ciocoiu a fost eliberat din funcţie de Sorin Grindeanu pe 19 iunie. Pentru că legea a permis, s-a pensionat anticipat. Ulterior, pe 30 iunie, instalarea guvernului Tudose, pe 30 iunie, a fost numit din nou în funcţia de secretar de stat.

Decizia de a demisiona a venit după ce a fost criticat în spaţiul public din cauza cumulării pensiei cu salariul.

Conform unor informații apărute în presă, chestorul Cornel — Gabriel Ciocoiu s-a pensionat la 45 ani cu o pensie de 13.000 de lei pe lună și ar fi fost reangajat pe postul de secretar de stat cu 8.000 de lei pe lună.

Pe 8 august, ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că „situația secretarului de stat (Ciocoiu — n.r.) ar trebui tratată separat pentru că intră în categoria demnitarilor și este numit”.

„Fac precizarea și evoc contextul în care a fost în poziția de secretar de stat și a revenit în această funcție. Eu l-am propus în această funcție pe un singur considerent — este un bun profesionist”, declara Carmen Dan, la #romanaitv#.