Secretarul de stat Sorin Ion recunoaşte că a dat meditaţii şi nu a plătit impozit la stat: „Dar eu n-am făcut din meditații vreodată o a doua meserie”

Secretarul de stat Sorin Ion este profesor de matematică şi recunoaşte că a dat meditaţii, dat nu a plătit impozit pentru banii încasaţi.

08 iul. 2022, 11:16
Secretarul de stat Sorin Ion recunoaşte că a dat meditaţii şi nu a plătit impozit la stat: „Dar eu n-am făcut din meditații vreodată o a doua meserie”

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion a recunoscut că a dat meditații, dar nu a plătit impozit la stat.

„Sincer, nu (nu am plătit – n.red), dar eu n-am făcut din meditații vreodată o a doua meserie. Și, în general, am făcut-o cu apropiați, cunoștințe, de ani buni – zero”, a spus Sorin Ion, la Profit News.

Întrebat ce crede despre decizia președintelui ANAF de a verifica dacă profesorii plătesc impozit din meditații, Sorin Ion a spus: „Nu trebuie să ne prefacem că nu există și o problemă. Meditațiile există pe piață, au existat dintotdeauna și vor mai exista. Pe de altă parte, dacă simplificăm problema, fiecare cetățean trebuie să-și asume datoriile lui față de statul român. Prin urmare, mi se pare natural, ca atunci când prestezi o activitate, să plătești impozit”.

Citeşte şi: Profesorii care fac meditaţii, obligaţi să aibă casă de marcat: „E aproape imposibil”

Declaraţia secretarului de stat Sorin Ion vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că profesorii care fac meditaţii trebuie să plătească „impozit corespunzător” pentru veniturile obţinute.

„Cred că cine realizează un venit trebuie să plătească un impozit. ANAF-ul are treabă cu colectare acestor impozite şi cu verificarea. Acum, dacă chiar profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată, am oarece întrebări în această speţă, dar nu se pot accepta excepţii.

Cine realizează un venit, trebuie să plătească un impozit corespunzător. Dacă ANAF-ul va verifica categoriile unde de realizată evaziune pe scară un pic largă, atunci colectarea poate să mai devină mai eficientă”, a mai declarat preşedintele României.