Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avertizări îngrijorătoare! ”Există un risc real ca Putin să nu se oprească la Ucraina”

După declarațiile purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, acum, secretarul general al NATO vine cu o altă avertizare, și anume, în cazul unei victorii a Rusiei în Ucraina, există un ”risc real” ca Vladimir Putin să lovească și alte state.

14 dec. 2023, 14:40
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avertizări îngrijorătoare! ”Există un risc real ca Putin să nu se oprească la Ucraina”

În cazul unei victorii a Rusiei în Ucraina, există un ”risc real” ca preşedintele rus Vladimir Putin să nu se oprească aici, a avertizat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles.

Informațiile vin după ce Maria Zaharova a amenințat România.

Miercuri, la data de 13 decembrie, Ambasada Federaţiei Ruse în România a prin intermediul reţelelor sociale, „poziţia Federaţiei Ruse cu privire la avioanele F-16 transferate Ucrainei de către NATO”, în care coroborează o declaraţie a purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, cu un comentariu prezentat de delegaţia rusă la o reuniune a OSCE, din care reiese că Moscova ameninţă deschis România, în cazul în care Ucraina va folosi avioane F-16 ce vor decola de pe teritoriul României.

Citește și Rusia ameninţă România: dacă avioane de luptă ale Ucrainei decolează de pe teritoriul ţării noastre, Kremlinul va considera că România participă la război şi va lua măsuri

„Dacă Putin câștigă în Ucraina există un risc real ca agresiunea sa să nu se oprească aici”, a declarat Stoltenberg presei, subliniind necesitatea continuării ajutorului militar pentru Kiev.

„Sprijinul nostru nu este un act de caritate, este o investiţie în securitatea noastră”, a adăugat el, în același timp în care Putin spunea de la Moscova că armata rusă îşi îmbunătăţeşte poziţiile pe aproape întreaga linie a frontului din Ucraina.

Avertizările lui Jens Stoltenberg

Liderii UE se reunesc joi la Bruxelles pentru a decide, printre altele, asupra ajutorului de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, la care Ungaria lui Viktor Orban încă se opune.

„Încetarea asistenţei militare pentru Ucraina nu ar face decât să prelungească războiul, şi nu să-l încheie”, a avertizat Stoltenberg.

„Singura modalitate de a obţine o pace justă şi durabilă este de a-l convinge pe preşedintele Putin că nu va câştiga pe câmpul de luptă”, a declarat el după o întâlnire cu premierul slovac Robert Fico, potrivit NATO.int.

Citește și Decizie neașteptată din partea Rusiei! Moscova a închis Consulatul României de la Rostov-pe-Don

„Iar singura modalitate de a ne asigura că preşedintele Putin înţelege că nu câştigă pe câmpul de luptă este să continuăm să sprijinim Ucraina”, a spus el.

De multe săptămâni, situaţia este tot mai dificilă în Ucraina, în contextul în care contraofensiva sa militară nu a reuşit să producă un progres decisiv în faţa armatei ruse.