Decizie neașteptată din partea Rusiei! Moscova a închis Consulatul României de la Rostov-pe-Don

Guvernul de la Moscova a acceptat propunerea Ministerului rus de Externe de denunţare a acordului privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov pe Don, iar premierul rus Mihai Mișușin a semnat ordinul în acest sens, a anunțat, luni seara, agenția oficială de presă TASS.

12 dec. 2023, 11:16
Decizie neașteptată din partea Rusiei! Moscova a închis Consulatul României de la Rostov-pe-Don

Guvernul rus a acceptat propunerea Ministerului rus de Externe de a denunța acordul privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov-pe-Don.

Decizia Moscovei intervine în condiţiile în care relaţiile dintre România şi Rusia s-au răcit considerabil după ce Ucraina a fost invadată de trupele ruse, iar Bucureştiul a condamnat clar acest act de agresiune.

Te-ar putea interesa și Încă un general rus care a criticat forţele armate ale lui Putin a fost găsit mort

Ordinul corespunzător a fost semnat de premierul Federației Ruse, Mihail Mișustin.

„În conformitate cu articolul 37 din Legea federală „Cu privire la tratatele internaționale ale Federației Ruse”, acceptați propunerea Ministerului rus al Afacerilor Externe de a denunța acordul dintre guvernul Federației Ruse și guvernul României privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov-pe-Don din data de 22 septembrie 2005”, se arată în documentul publicat pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

Ce a transmis MAE rus, în urmă cu șapte luni

Săptămâna trecută, Ministerul de Externe de la Bucureşti anunţa că România se alătură demersurilor internaţionale de a expune şi a condamna încercările Federaţiei Ruse de interferenţă în procesele politice şi electorale din state democratice, potrivit TASS.

Citește și Rusia pregătește o lovitură de proporții Kievului! Înregistrările audio secrete care au ajuns pe mâna BILD

De altfel, în vară, MAE român a solicitat Moscovei să reducă personalul diplomatic care lucrează în Ambasada Rusiei la Bucureşti cu 40 de oameni.

În replică, MAE rus a precizat atunci că „Rusia va răspunde în consecinţă”.