Secretarul general al NATO spune că alte câteva mii de militari ruşi se află la graniţa cu Ucraina

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat joi, la Londra, că cel puţin alte câteva mii de militari ruşi se află acum la frontiera de est a Ucrainei, acţiune calificată de Rasmussen ca fiind un pas înapoi regretabil, informează Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
19 iun. 2014, 12:47
Secretarul general al NATO spune că alte câteva mii de militari ruşi se află la graniţa cu Ucraina

Vedem acum o nouă consolidare a prezenţei militare la graniţa cu Ucraina. Cel puţin alte câteva mii de trupe ruseşti sunt acum desfăşurate‘, a declarat Rasmussen în capitala Marii Britanii.

‘Consider acest lucru un pas înapoi extrem de regretabil. Se pare că Rusia păstrează deschisă opţiunea de a interveni în continuare în Ucraina’, a mai spus el. ‘Comunitatea internaţională trebuie să răspundă în mod ferm în cazul în care Rusia va interveni în continuare în Ucraina’, a subliniat Anders Fogh Rasmussen, adăugând că ‘acest lucru implică sancţiuni economice mai ferme împotriva Rusiei, care ar avea un efect negativ asupra economiei acestei ţări’.

Secretarul general al NATO a făcut aceste declaraţii în condiţiile în care Ministerul rus al Apărării a decis să nu-şi mai retragă trupele rămase la graniţa cu Ucraina, iar unităţile militare din regiunile Rostov şi Belgorod au fost consolidate din nou, a relatat joi publicaţia ucraineană 24UkrNews, citând mass-media ruse.