Secretarul general al PDL Vaslui, exclus din Consiliul Local pentru colaboratore Securitatea

Secretarul general al Organizaţiei Judeţene Vaslui a PDL, Cornel Pleşu, a fost exclus, marţi, din rândul consilierilor locali ai CL Bârlad, prin votul majoritar al consilierilor PSD, motivul invocat în hotărâre fiind colaborarea acestuia cu fosta Securitate.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 18:51
Secretarul general al PDL Vaslui, exclus din Consiliul Local pentru colaboratore Securitatea

Consiliul Local (CL) Bârlad a aprobat, marţi, în cadrul unei şedinţe ordinare, excluderea lui Cornel Pleşu, secretar general al PDL Vaslui, din rândul consilierilor locali pe motiv că a fost colaborator al vechii Securităţi. Din cei 20 consilieri locali prezenţi, 14 aleşi, toţi membri PSD, au votat pentru excluderea lui Pleşu din CL, trei ai PDL au votat împotrivă, în timp ce trei voturi, aparţinând consilierilor PNL, au fost nule.

De fapt, în proiectul de hotărâre înaintat spre aprobare în plenul CL, viceprimarul pesedist Traian Petcu a invocat un articol din Statutul PDL care prevede ca cei care au făcut poliţie politică înainte de 1990 să fie excluşi din rândul membrilor de partid.

Imediat ce a s-a văzut exclus din rândul consilierilor locali, Cornel Pleşu a reacţionat şi a spus că va ataca în instanţă hotărârea CL Bârlad.

Aflat la cel de-al treilea mandat de ales, Cornel Pleşu este cel mai vechi consilier local din Bârlad, după ce a fost ales pentru prima dată pe listele PD în anul 2000.