Secrete de machiaj de la experţi

Te întrebi de ce niciodată nu reuşeşti să obţii un machiaj impecabil, deşi foloseşti produse la fel de bune precum cele aplicate de un makeup-artist?

RomaniaTV.net
19 feb. 2014, 10:24
Secrete de machiaj de la experţi

Iată câteva tehnici care nu dau greş:

Corectează sau… evidenţiază?

Uneori, corectorul aplicat pe sub ochi poate face mai mult rău decât bine, în sensul că, deşi acoperă cearcănele, umple ridurile (în special cele cu textură densă sau pudra), făcându-le şi mai evidente. Aplică corectorul cu o pensulă plată, prin presare, fără să întinzi pielea trăgând cu degetele şi fără să estompezi prin frecare. La fel ar trebui să aplici şi pudra de finisare, după ce ai terminat de machiat zona ochilor.

Tu cum iti aplici fondul de ten?

Nu e bun fondul de ten?

Ba dimpotrivă, s-ar putea să fie perfect pentru faţa ta, dar modul de aplicare poate fi nepotrivit. Cea mai comună tehnică de aplicare implică degetele, însă nu toate fondurile de ten pot fi folosite astfel (cele matifiante, de exemplu, îşi pot schimba formula înainte să fie aplicate pe faţă, din cauza contactului cu umezeala mâinilor). Încearcă şi ale modalităţi de aplicare (inspiră-te de aici) şi alege-o pe care care dă cel mai bun rezultat!

Trucuri de frumusete in machiaj

Prea multă mascara… strică!

Nu e nevoie să treci periuţa de 10 ori prin gene pentru a obţine alungire şi volum. Vei depune un surplus de formulă pe gene, fire unite şi vei obţine un aspect scămoşat. Pentru a defini şi alungi fără cusur, foloseşte… un card! Da, trebuie doar să-l plasezi sub genele de jos sau deasupra celor de sus, astfel încât să poţi exercita presiune asupra lor, atunci când le defineşti, fără să-ţi murdăreşti pielea.

 Citeste si alte sfaturi de machiaj pe Cosmopolitan.ro.