Secrete din avion pe care nu le ştiai. Piloţii dorm în timpul zborului şi nu au acelaşi fel de mâncare cu adjuncţii

Mulţi oameni care zboară cu avionul nu se gândesc la "capcanele" în care pot fi prinşi chiar în vehiculul în care se află. Este vorba despre nişte secrete bine păzite despre comportamentul şi igiena din aparatele de zbor.

17 aug. 2018, 18:59
Secrete din avion pe care nu le ştiai. Piloţii dorm în timpul zborului şi nu au acelaşi fel de mâncare cu adjuncţii

În primul rând, este vorba despre aparatele electronice pe care pasagerii le au asupra lor când merg cu avionul. Contrar „legendelor”, telefoanele mobile şi alte aparate electronice nu provoacă prăbuşirea unui avion, dar un telefon mobil care îşi caută semnalul pot să îi deranjeze pe piloţi atunci când avionul se pregăteşte de aterizare.

E bine de ştiut că şi piloţii dorm în timpul zborului. Potrivit unui sondaj realizat în mai multe ţări, aproximativ 54 la sută dintre piloţi au recunoscut că au adormit la manşă în timp ce pilotau avioane cu pasageri.

În ceea ce priveşte măştile de oxigen, acestea fac faţă doar timp de 15 minute. După aceea, rămân fără oxigen. Dacă avionul zboară la o altitudine mai mică, unde se poate respira normal.

O altă problemă este apa din avion şi în special cea care ajunge la toalete. Instalaţiile care ar trebui să purifice canalizarea de la toaletă şi cele care trebuie să realimenteze avionul cu apă potabilă se află la o distanţă de câţiva metri una de cealaltă.

Nu în ultimul rând, piloţii primesc mese diferite pe care nu le pot împărţi între ei în cazul în care unul dintre ei în cazuri de toxiinfecţie alimentară.