Secretele celor mai puternice agenţii secrete din lume. Povestea celui mai mare spion român

Una dintre cele mai celebre școli pe care le-a avut Securitatea este cea de la Bran. Metodele preferate de Securitate și predate la această școală erau Radu sau iradiere, Păsărici sau utilizarea drogurilor și internarea în spitale psihiatrice, Stănica, modelul de tortură după numele celui care l-a inițiat. Orele erau predate de generali ai Securității și Miliției.

11 iun. 2016, 05:14

În afară de agenții SRI, la aceste cursuri participau procurorii și judecătorii care erau formați într-un anumit spirit, acela de a ancheta, judeca, aresta și condamna chiar la moarte, scrie efemeride.ro.

Citeşte şi Unul dintre sediile Hexi Pharma se află într-un bloc al Serviciului Român de Informaţii

Cel mai agresiv serviciu secret din lume, conform surselor americane, este cel indian numit RAW. Diaspora indiană este formată din peste 20 milioane de indieni care lucrează în SUA sau Marea Britanie. Cei mai mulți imigranți care lucrează în Sillicon Valley sunt de origine indiană și au acces la multe proiecte care sunt considerate top secret.

RAW supraveghează cu multă atenție acești specialiști, pe mulți încercând să-i racoleze. Multe dintre acțiunile agenților RAW de pe teritoriul european și american au fost stopate de agenții FBI.

Un alt serviciu secret deosebit de puternic este cel pakistanez, care pe vremea comunismului a reușit să stopeze câteva acțiuni ale celebrului KGB, dar și pe cele ale serviciilor secrete indiene în Cașmir.

Se spune că nu a fost prins sau fotografiat nici un agent pakistanez. Şi sunt peste 10000 de agenți, mulți dintre aceștia având legături foarte strânse cu Arabia Saudită. S-a spus că serviciile pakistaneze au fost implicate în atacurile din 11 septembrie 2001.

Cea mai mare agenție secretă din lume este cea chineză care are 7000 de funcționari și 50000 de „pești de ape adânci” sau agenți secreți. Agenția are puteri nelimitate și reprezintă brațul de fier al Chinei.

FSB este succesorul KGB-ului. Rusia are 61000 de kilometri de frontieră terestră și maritimă. 4000 de kilometri cu China, 7500 de kilometri cu Karahstan, o țară mare care trebuie apărată. Acesta este sloganul celor de la FSB.

În anul 1992, media din Rusia susținea că, KGB-ul a avut peste 500000 de agenți. CIA are peste 25000 de angajați, iar un agent poate câștiga și 60000 de dolari pe lună. Aproape 20% dintre angajați sunt cetățeni americani proveniți din minorități etnice.

Într-un an, sunt depuse câteva sute de mii de CV-uri, pentru câteva posturi disponibile.

În ceea ce privește România, SIE, SRI, STS, SPP, au împreună peste 15000 de angajați, adică un agent secret la 1200 de români.

Citeşte şi Hellvig, despre atitudinea Rusiei: Se impune un efort sporit de descurajare a oricărei încercări de recurgere la forţă

Bugetele celor patru instituții sunt duble față de cel al Sănătății. Într-un interviu, directorul SIE, Răzvan Ungureanu a declarat că au fost cazuri în care spioni români au fost uciși. Regula este aceea că un spion român trebuie să respecte legile României, dar nu și pe cele ale statului unde operează. Agenții știu din momentul în care depun jurământul că vor participa la misiuni de sacrificiu.

Cel mai mare spion român a fost Mihail Moruzov care la vârsta de 22 de ani a dejucat un plan diabolic. În biserica bulgărească din Tulcea se întâlneau spioni bulgari care împreună cu preotul puneau la cale ruperea provinciei dintre Dunăre și Marea Neagră și alipirea la Bulgaria. El a informat autoritățile române care au dejucat acest plan.

Din anul 1924 până în anul 1940, când a fost asasinat, a lucrat pentru serviciile secrete române. Moruzov a reușit să prindă 154 de spioni germani, iar în anul 1934, a reușit să salveze viața lui Carol al II-lea, după ce a dejucat un complot pus la cale de colonelul Victor Precup. Moruzov absolvise trei clase primare în Tulcea.