Secretele dietei şi longevităţii japoneze

V-aţi întrebat vreodată cum de japonezii sunt atât de sănătoşi şi trăiesc atât de mult? Mulţi cercetători susţin că este vorba despre dieta lor, aşa că iată câteva ponturi pe care aţi putea să le folosiţi şi voi.

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 06:38
Secretele dietei şi longevităţii japoneze

1. Ingredientele pe care le găsim într-o bucătărie japoneză sunt o serie de alimente de bază care, însă constituie materia primă pentru alimentaţia consistentă şi zilnică. Acestea sunt: peştele, soia, orezul, fructele, ceaiul verde şi legumele şi verdeţurile, atât cele ce cresc pe pământ, cât şi cele marine.

2. Japonezii se bucură de mese gătite în casă în fiecare zi. O masă tradiţională poate fi alcătuită din peşte grill, un bol de orez, salată de legume, supă miso, fructe pentru desert şi ceai verde la final. Ca dovadă, japonezii consumă aproape 10 procente din peştele pescuit în întreaga lume, deşi ca populaţie abia dacă ating 2 procente. Această doză zilnică de acizi graşi Omega 3 poate fi o explicaţie simplă pentru longevitatea şi sănătatea lor.

3. Principala regulă a dietei japoneze este cea de a consuma întotdeauna ceea ce se poate găsi proaspat, în funcţie de sezon. În supermarketurile japoneze nu numai că vei găsi alimente proaspete, ci, pe lângă data de expirare, acestea vor avea înscripţionată şi data (inclusiv ora exacta) culegerii/ ambalării.

4. Japonezii consumă porţii mici din mai multe feluri de mâncare la o masă. Încă din copilărie, ei învaţă să mănânce încet, savurând fiecare îmbucătură. În plus, mâncarea este servită pe tăvi şi farfurii mult mai
mici decât cele cu care ne-am obişnuit în Europa. Iată câteva principii ale servirii mesei în Japonia, pe care le poţi însuşi, de asemenea, pentru o dietă sănătoasă.

VEZI AICI CONTINUAREA