Secretele pe care angajații de la hotel nu vor să le știi. Iată cum poți primi o cameră mai ieftină

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a face o rezervare la hotel. Angajații nu-ți vor spune aceste secrete.

28 mai 2023, 14:22
Secretele pe care angajații de la hotel nu vor să le știi. Iată cum poți primi o cameră mai ieftină
Cum faci rost de o cameră de hotel mai bună

Pentru început, trebuie să îți stabilești foarte bine și să îți notezi preferințele. Apoi, începi să dai apeluri la diferite unități de cazare și notați numele tuturor celor cu care ați vorbit, în special dacă aceștia promit ceva anume. Există anumite secrete pe care angajații de la hotel nu vor să le știi.

Cameră de hotel la preț mai mic

Există servicii pe care oamenii nu le știm, cum ar fi faptul că poți cere să ți se facă patul sau să ți se aducă prosoape suplimentare. Totodată, ține cont că unele lucruri nu sunt deloc ceea ce par a fi, de exemplu, check-out-ul standar care este în general la ora 11 dimineața, iar check-in-ul la mijlocul după-amiezii.

Citește și: Litoralul pentru toți 2023. Tarifele pornesc de la 52 de lei pe noapte de persoană la un hotel de 3 stele. Vezi lista hotelurilor înscrise în program

Asta înseamnă că angajații hotelului au foarte puțin timp pentru a curăța între 10 și 30 de camere. La un calcul simplu, aceștia au aproximativ 15 minute pentru a curăța fiecare cameră, ceea ce face puțin probabil ca o cameră să fie extrem de curată.

Ca să primești o cameră de hotel la un preș mai mic, poți suna direct la hotel și ai șansa să plătești mai puțin decât dacă faci o rezervare prin intermediul unui site de booking. Hotelurile plătesc un comision și de până la 25% pentru asta, ceea ce duce la prețuri mai mari.

Citește și: Fiul lui Adrian Năstase îşi face hotel în Poiana Braşov. Mihnea Năstase mai deţine un complex turistic pe plaja de la Corbu

Poți obține o cameră mai mare sau cu o vedere mai frumoasă doar dacă ceri o cameră pe colț. Camerele care se află pe colț sunt de obicei mai mari decât celelalte și nu sunt mai scumpe. Ceea ce trebuie să știi este că o cuvertură de pe paturile din hotel se schimbă cam de patru ori pe an, deci ar fi bine să le cereți angajaților să o schimbe atunci când vă cazați.