Litoralul pentru toți 2023. Tarifele pornesc de la 52 de lei pe noapte de persoană la un hotel de 3 stele. Vezi lista hotelurilor înscrise în program

De luni începe ”Litoralul pentru toți”. Turiştii care aleg să îşi petreacă vacanţa în staţiunile autohtone de la Marea Neagră, în perioada 22 mai - 18 iunie, când se derulează o nouă ediţie a programului "Litoralul pentru toţi", vor beneficia de tarife cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon.

19 mai 2023, 13:41
Litoralul pentru toți 2023. Tarifele pornesc de la 52 de lei pe noapte de persoană la un hotel de 3 stele. Vezi lista hotelurilor înscrise în program

Litoralul pentru toți 2023 debutează luni, 22 mai. Turiștii pot alege să se cazeze într-unul dintre cele 25 de unităţi de cazare din toate staţiunile de pe litoralul românesc, care pun la dispoziţia turiştilor, cumulat, un număr de aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte. Însă Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) speră ca numărul unităților de cazare să se dubleze până luni.

„Continuăm acest program de succes, pe care românii îl aşteaptă în fiecare an. Este perioada în care preţurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulţi turişti reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanţă la mare câteva zile. Cele mai multe hoteluri vor fi deschise începând cu sfârşitul lunii mai, dar turiştii pot face deja rezervări de sejururi pentru acest program”, a declarat Dragoş Răducan, preşedintele FPTR.

Începând cu 22 mai și până în 18 iunie, românii pot petrece un sejur la mare cu tarife pornind de la 52 de lei pe noapte de persoană. Prețul include doar cazare, fără mic dejun, la un hotel de 3 stele din staţiunea Venus.

Citește și: Ciclonul care a devastat Italia vine tăvălug peste România. Elena Mateescu anunţă „ploi torenţiale şi grindină”

În staţiunea Mamaia, preţurile pornesc de la 101 lei/noapte/persoană în camera dublă, ofertă valabilă la un hotel de 3 stele, iar în staţiunile din sudul litoralului, tarifele încep de la 57 lei/noapte/persoană în camera dublă la un hotel de 3 stele.

Pentru cei care vor pachete all inclusive, acestea sunt disponibile la preţuri ce pornesc de la 200 de lei/noapte/persoană în camera dublă la o unitate de 3 stele din staţiunea Jupiter.

„Le recomandăm turiştilor care vor să profite de aceste oferte să facă deja rezervări pentru că locurile sunt limitate şi se epuizează repede. Rezervările se pot face direct, la hotel, dar şi prin intermediul agenţiilor de turism. La fel ca la ediţiile anterioare, pachetele turistice pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă”, a mai spus preşedintele FPTR, pentru Agerpres.

Programul Litoralul pentru toți se află la ediţia cu numărul 42 şi este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.

Citește și: Încălzirea globală, un fenomen tot mai grav. Expert climatolog, avertisment îngrijorător: „Echilibrul a fost deja dat peste cap. Avem probleme cu valurile de căldură, cu secetele”

 

Vezi lista hotelurilor incluse în programul Litoralul pentru toți

Tabel-litoralul-pentru-toti-IUN2023