Secretul a ieşit la iveală: Cum poţi MEMORA orice detaliu

Mattias Ribbing, expert în tot ce ţine de memoria umană, a dezvăluit un truc simplu, care se pare că e foarte util pentru îmbunătăţirea capacităţilor noastre de reţinere.

01 feb. 2016, 20:38
Secretul a ieşit la iveală: Cum poţi MEMORA orice detaliu

Mattias Ribbing spune că nu trebuie să încercăm să învăţăm totul deodată, ci să începem cu un subiect de care suntem mai interesaţi.

Cel mai simplu mod, spune el, este să folosim tehnica imaginii. Această tehnică presupune asocierea unui nume cu o imagine. Creierul va crea o legătură între acel nume şi imaginea cu care a fost asociată.

Acelaşi truc poate fi folosit şi când citim o carte, imaginându-ne ce citim în timp ce parcurgem rândurile. Vizualizând, memorând rândurile şi derulându-le, ne antrenăm mintea să lucreze pentru a avea o memorie mai bună. Alimentaţia potrivită este, de asemenea, un factor foarte important, notează voceatransilvaniei.

Alimentele bogate în Omega 3 sunt extrem de benefice pentru funcţiile cognitive. Printre alimentele excelente pentru îmbunătăţirea capacităţii de memorare se numără ciocolata neagră, nucile şi seminţele, legumele, fructele de pădure, avocado, somonul sau alte tipuri de peşte gras, cerealele crucifere, precum conopida, broccoli sau varza.