Cea mai mare STATUIE a lui NELSON MANDELA ascunde un secret NĂSTRUŞNIC: Sculptorul şi-a bătut joc FOTO

O statuie uriaşă a lui Nelson Mandela, înfăţişat cu braţele deschise, a fost dezvelită în luna decembrie a anului trecut la sediul preşedinţiei sud-africane din Pretoria. Cu toate acestea, la o lună distanţă s-a descoperit că în urechea statuii exista un detaliu inedit.

23 ian. 2014, 08:21

Statuia lui Nelson Mandela are o înălţime de nouă metri, fiind creată din 4,5 tone din bronz. Ea a fost realizată de artiştii sud-africani Andre Prinsloo şi Ruhan Janse van Vuuren, costând 564.000 de euro, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi O nouă specie de HOMAR a primit numele lui NELSON MANDELA

Cu toate acestea, sculptura, cea mai mare din lume a lui Nelson Mandela, care îl înfăţişează pe fostul preşedinte al Africii de Sud zâmbind, ascunde un secret amuzant care a atras atenţia autorităţilor. Astfel, într-una dintre urechi stă ascuns un iepuraş de bronz, înalt cât canalul urechii. Aceasta pare să fie semnătura sculptorilor. În prezent, oficialii cer scoaterea iepurelui din ureche.

Şeful statului, Jacob Zuma, a subliniat că celelalte statui ale lui Mandela îl prezintă pe acesta cu pumnul ridicat.

Braţele deschise „sunt simbolul Africii de Sud democrate. El îmbrăţişează întreaga naţiune şi ne invită să ne unim, noi, Naţiunea Curcubeu”, după cum este supranumită Africa de Sud, una din cele mai diversificate ţări ale lumii, a adăugat Zuma într-un scurt discurs.

Citeşte şi Nelson Mandela a fost înmormântat în satul natal din Africa de Sud VIDEO

Decedat la 5 decembrie, la vârsta de 95 de ani, Nelson Mandela, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost înmormântat duminică în satul său natal, Qunu, la o mie de kilometri de Johannesburg.