Secretul care va da toți nutriționiștii peste cap! Legumele de care trebuie să te ferești

Cel mai probabil, dacă ai încercat vreodată să ții un regim, ți-a fost recomandat să mănânci mai multe legume. i bine, trebuie să fi atent ce bagi în meniu, deoarece există legume care îngrașă mai tare ca o pizza.

21 feb. 2024, 13:39
Secretul care va da toți nutriționiștii peste cap! Legumele de care trebuie să te ferești
Secretul cae va da toți nutriționiștii peste cap! Legumele de care trebuie să te ferești

Legumele de care să te ferești.Atunci când începem o dietă, majoritatea sfaturilor pe care le primim ne îndeamnă să includem în alimentație cât mai multe legume. De obicei, acest sfat este eficient pentru a reduce greutatea corporală, dar uneori, chiar și respectându-l cu atenție, dieta noastră poate să nu funcționeze așa cum ne-am dori. Este important să știm că unele legume pot fi la fel de „periculoase” pentru siluetă ca o porție de pizza!

Citește și: Legumele care îți protejează inima și scad riscul de infarct: „Sunt foarte bogate în vitamine”

În general, legumele reprezintă alegerea ideală pentru o dietă sănătoasă, care să ne ajute să scăpăm rapid de kilogramele în plus. Cu toate acestea, există anumite pericole ascunse legate de unele legume, despre care puțini dintre noi știu. Una dintre aceste legume, care poate să dăuneze eforturilor noastre de slăbire, este cartoful.

Cartofii sunt consumați în mod frecvent, sub diverse forme – prăjiți, fierți, copți sau ca ingredient în diverse mâncăruri. Cu toate acestea, specialiștii ne avertizează că aceștia sunt bogati în calorii. Prin urmare, consumul de cartofi ar trebui să fie moderat dacă dorim să pierdem în greutate.

Dacă totuși dorim să includem cartofi în dietă, cea mai dietetică modalitate de preparare este fierberea lor, după ce îi decojim. De asemenea, trebuie să fim atenți să evităm cartofii dulci, deoarece aceștia au un conținut caloric de două ori mai mare decât cartofii obișnuiți.

Fasolea, țelina și păstârnacul sunt alte legume la care trebuie să fim foarte atenți. Chiar dacă sunt gustoase și utile în multe rețete, consumul excesiv al acestora poate duce la creșterea în greutate, la fel de mult ca în cazul consumului de pizza sau mici.

Citește și: Adevărul despre legumele congelate. Medic: Din punct de vedere nutrițional, sunt…