Secretul care face hainele moi și le protejează culoarea. Ce trebuie pus în mașina de spălat

Oțetul poate fi considerat un ingredient universal în gospodărie, pentru că nu se folosește doar la salate sau murături, ci și la curățenie sau ca remediu pentru anumite probleme casnice.

02 sept. 2023, 10:15
Secretul care face hainele moi și le protejează culoarea. Ce trebuie pus în mașina de spălat

Oțetul poate fi folosit în gospodărie la curățenie, dar și pentru a scăpa de depunerile de calcar. Un remediu pe care multe persoane îl aplică este să adauge oțet în mașina de spălat. În funcție de scopul pentru care îl folosești, acesta va fi turnat în compartimente diferite ale mașinii de spălat.

Dacă vrei să dizolvi depunerile de calcar de pe componentele interne ale mașinii de spălat, pune un pahar de oțet în compartimentul pentru detergent. Setează un ciclu de spălare scurt, fără haine, pentru a curăța eficient mașina. Oțetul poate fi însă folosit și pe post de balsam. Acesta înmoaie rufele, le face catifelate și pufoase, fără să mai fie nevoie să folosești balsam, potrivit Ego.ro.

Unde se toarnă  oțetul în mașina de spălat

Dacă îl folosești pe post de balsam, toarnă o jumătate de pahar de oțet în compartimentul pentru balsam al mașinii. Acesta este, de obicei, al treilea compartiment din sertar și este marcat cu o floricică. Nu îți face griji în privința mirosului, pentru că oțetul se va evapora din haine, odată ce acestea se usucă.

Dacă vrei să fii sigur că hainele nu vor mirosi a oțet, selectează un ciclu suplimentar de clătire. Pentru ca hainele să aibă și un parfum plăcut, natural, amestecă o jumătate de pahar de oțet cu o jumătate de pahar de apă și câteva picături de ulei esențial. Ține cont însă că acesta poate să păteze. Îl poți folosi la prosoape, așternuturi de pat, însă hainele delicate pot rămâne cu pete de la uleiul esențial.

La ce se mai folosește oțetul

Dizolvă calcarul de pe chiuvetă. Șterge chiuveta din bucătărie și bateria cu o cârpă îmbibată în oțet, pentru ca acestea să strălucească din nou.

Redă strălucirea vaselor din inox. Amestecă-l cu bicarbonat de sodiu și curăță vasele de inox cu acest amestec, pentru a arăta ca noi.

Ține la distanță muștele. Pentru a scăpa de insecte, pulverizează oțet pe marginea ușilor și a ferestrelor. De asemenea, poți șterge suprafețele cu apă și oțet, pentru ca muștele să nu se mai apropie de ele.

Curăță instalația espressorului și a filtrului de cafea. Orice aparat electrocasnic care are un rezervor de apă este posibil să aibă și depuneri de calcar. Acestea pot fi dizolvate cu oțet, exact ca la mașina de spălat. În același mod poate fi curățat și fierul de călcat.

Citește și: Ingredientul secret pentru cel mai gustos bulion a fost dezvăluit. Trucul pe care îl știu puține gospodine