Ingredientul secret pentru cel mai gustos bulion a fost dezvăluit. Trucul pe care îl știu puține gospodine

Ingredientul secret pentru cel mai gustos bulion a fost dezvăluit. Toamna și-a intrat oficial în drepturi, iar gospodinele se pregătesc intens pentru a pregăti proviziile pentru iarnă. Unul dintre preparatele nelipsite din camară este bulionul, însă pentru a ieși gustos, trebuie să știi un truc vechi.

02 sept. 2023, 07:39
Ingredientul secret pentru cel mai gustos bulion a fost dezvăluit. Trucul pe care îl știu puține gospodine
Ingredientul secret pentru cel mai gustos bulion

Ingredientul secret pentru cel mai gustos bulion. Cele mai multe gospodine se pregătesc din timp pentru sezonul rece și caută în această perioadă diverse rețete pentru gemuri, compoturi, murături și bulion. Bunicile foloseau un truc vechi pentru a avea cel mai bun bulion pentru iarnă, iar gustul este garantat nemaipomenit.

Citește și: Reteta tradițională de zacuscă cu peste un secol vechime. Care este ingredientul secret care dă o savoare cu totul aparte

Ingredientul secret pentru cel mai gustos bulion

Ingrediente:

  • 10 kg roșii proaspete,
  • 3 linguri cu sare grunjoasă,
  • 3 linguri cu zahăr alb,
  • ulei de floarea-soarelui,
  • o ceașcă mică cu vin roșu.

Mod de preparare:

Este recomandat să cumperi roșii proaspete și cât mai cărnoase pentru a avea un bulion gustos. Spală foarte bine roșiile și ulterior curăță-le cu mare atenție. Ulterior, vei tăia roșiile în cubulețe mici și le vei da prin mașina de pasat. Este foarte important ca semințele și cojile să fie separate de pulpa roșiilor și de sucul acestora.

În cazul în care nu ai o mașină de pasat pentru acest pas, poți să folosești o sită. Pune sucul obținut la fier la foc mic. Adaugă sarea și zahărul și amestecați compoziția cu o lingură. În caz contrar, bulionul ar putea să se prindă de fundul oalei pe care o folosești.

Trucul pentru un gust delicios este vinul roșu. Trebuie să adaugi o ceașcă mică de vin după ce sucul de roșii a clocotit de câteva ori. Ulterior, oprește focul și lasă oala să se răcească. Vei observa că bulionul va avea o culoare de roșu închis, iar în acel moment îți vei da seama că este gata.