Secretul din spatele DECAPITĂRII prizonierilor Statului Islamic

Înregistrările postate pe Internet cu decapitările cetăţenilor străini, de alte religii decât Islamul, au făcut de curând înconjurul lumii, culminând cu decapitarea a doi jurnalişti americani.

23 sept. 2014, 13:05
Secretul din spatele DECAPITĂRII prizonierilor Statului Islamic

Adevărate sau nu, cel puţin în privinţa modului barbar al execuţiei, respectinele înregistrări au atras atenţia prin faptul că prizonierii par să aibă un comportament aproape indiferent la faptul că i-ar aştepta o moarte cruntă. Mai multe reacţii de acest gen au fost exprimate di către cei care au văzut înregistrările video.

Totuşi, după cum s-a aflat, ar exista o explicaţie care a fost dată, din proprie experienţă a captivităţii, de către ziaristul francez Didier François, sechestrat timp de zece zile în Siria de jihadiști. El a stat în celulă cu colegul său de breaslă american James Foley.

Citeşte şi Statul Islamic difuzează a doua înregistrare video cu britanicul John Cantlie, răpit de două ori în Siria

„Ostaticii nu cred că într-adevăr vor fi executați. Ostaticii Statului Islamic sunt supuși unor acte de tortură psihologică în care se simulează execuția lor, astfel că ei ajung să spere că totuși nu vor avea o asemenea soartă”, a explicat ziaristul francez, precizând că „simularea execuțiilor nu este singura tehnică de tortură psihologică folosită de islamiștii radicali. Aceştia mai practică înscenarea unor crucificări sau simulări ale înecului”.