Secretul marilor magazine a fost dat în vileag. Acesta este motivul pentru care nu există ferestre

Lipsa ferestrelor în marile magazine nu este o coincidenţă, ci o decizie asumată, luată în baza unei strategii de marketing bine pusă la punct. De altfel, lipsa ferestrelor este doar un aspect din multitudinea de trucuri la care apelează marile magazine pentru a-i face pe clienţi să petreacă mai mult timp la cumpărături.

08 iul. 2023, 13:12
Secretul marilor magazine a fost dat în vileag. Acesta este motivul pentru care nu există ferestre

Nu este nimic întâmplător în faptul că marile lanţuri de magazine aleg locaţii în care să nu existe ferestre. Totul face parte dintr-o strategie de marketing foarte bine pusă la punct, scopul fiind acela ca omul să petreacă mai mult timp la cumpărături. Calculul este cât se poate de simplu: cu cât stă mai mult în magazin, clientul are şanse să cheltuiască mai mulţi bani la cumpărături.

Citeşte şi  Lovitură teribilă pentru românii care obțin venituri independente. Instanța a dat dreptate ANAF!

Totul se rezumă la o decizie psihologică. Dacă nu există ferestre sse crează senzaţia de suspendare a timpului, iar factorii externi nu pot afecta deczia  clientului de a renunţa la cumpărături. Astfel, prin lipsa acestor stimuli externi, cumpărătorii nu pot observa dacă vremea de afară s-a schimbat, sau a început să se întunece, conștientizând astfel că au petrecut prea mult timp la cumpărături.

Citeşte şi Veşti bune pentru pensionarii din România! Primesc mai mulţi bani, începând din această lună

Aabsenţa ferestrelor nu este singurul truc la care se apelează de către marile magazine, în tentativa de a reţine cât mai mult clienţii la cumpărături. O altă decizie importantă o reprezintă gresia care se regăseşte în toate magazinele, Când căruciorul este împins pe o astfel de suprafaţă, face un zgomot deranjant, de multe ori, astfel încât intervine, în subconştient, dorinţa de a opri acel zgomot. Cu cât sunt mai multe opriri ale căruciorului de cumpărături, cu atât cresc şansele de a fi cheltuţi mai mulţi bani.