Secretul RUŞINOS al Elenei Ceauşescu. Ce scria, de fapt, în certificatul ei de naştere

Elena Ceaușescu, soţia dictatorului Nicolae Ceauşescu, este unul dintre cele mai controversate personaje ale perioadei comuniste din România. "Fiica preaiubită" a poporului român și-a schimbat atât numele din certificatul de naștere, cât și data nașterii.

13 mai 2020, 16:19
Secretul RUŞINOS al Elenei Ceauşescu. Ce scria, de fapt, în certificatul ei de naştere

Elena Ceaușescu a stârnit, de-a lungul timpului, numeroase zvonuri. Viața ei a fost una destul de controversată, așa că inclusiv acum se discută despre unele aspecte ce o vizează în mod direct.

Elena Ceauşescu a fost ciuruită! Ce au descoperit experţii INML la analiza rămăşiţelor soţilor Ceauşescu

Se știa că Elena Ceaușescu era mai în vârstă decât soţul ei, dar cum acest lucru era de neconceput pentru mentalitatea timpului, comuniştii au schimbat date în certificatul de naștere al tovarășei.

„Mam născut în comuna Petrești, în județul Dâmbovița în anul 1919, la 7 ianuarie. Părinți mei se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere patru hectare de pământ și casă de locuit, în tre anii 1926-1930 am făcut școala în comuna în care m-am născut”, a scris Elena Ceauşescu în autobiografia sa (am păstrat întocmai textul, inclusiv greşelile gramaticale – n. red.).

ŞOCANT! Ce s-a găsit în sicriul lui Nicolae Ceauşescu la deshumarea dictatorului FOTO

Elena Ceauşescu se numea, de fapt, Lenuța Ceauşescu. Chiar dacă Lenuța e diminutivul Elenei, ea așa a fost trecută în certificatul de naștere. Și acest lucru a fost schimbat. Nu puteai să te numești Lenuța și să conduci țara! Și nu s-a născut în 1919, ci în 1916. Chiar și acum, în arhivele Primăriei Petrești, se găsesc aceste acte falsificate.

FILMUL SECRET lăsat de Nicolae Ceauşescu pentru România anului 2080 VIDEO

În momentul de față, în arhiva Primăriei Petrești, fosta soție a lui Nicolae Ceaușescu apare cu numele de „Elena”, iar anul nașterii este în continuare 1919 și nu cel real, 1916.