Secretul tinereții la 88 de ani. Cum reușește Nahida să facă sport zilnic și să arate de parcă ar avea vârsta copiilor săi

Pentru o femeie trecută de 80 de ani, viața se împarte, de regulă, între treburile casnice, timpul acordat nepoților, probleme de sănătate, mult stat acasă. Nu este, însă, și cazul Nahidei, care are o viață extrem de activă, făcând sport zilnic și învățând și alte femei să facă exerciții fizice.

15 feb. 2021, 23:41
Secretul tinereții la 88 de ani. Cum reușește Nahida să facă sport zilnic și să arate de parcă ar avea vârsta copiilor săi

Nahida are 88 ani și și-a descoperit pasiunea pentru sport la vârsta de 50 de ani.

„Sunt Nadia Abden. Am 88 de ani. Pentru mine, vârsta este doar un număr. Nu înseamnă nimic. Uit de ea. Fără glumă.

Am avut dureri la nivelul genunchilor și doctorul mi-a spus să fac exerciții fizice. Prima dată am mers la sală și m-am simțit foarte timidă. Am mers cu fratele meu vitreg și cu fiul meu.

Când am început să merg, stăteam în spatele clasei. De fiecare dată când instructorul ne spunea să facem ceva mă enervam. Eram foarte timidă. Dar determinarea era mai puternică”, a spus ea.

Nahida chiar a început să se antreneze pentru a deveni instructor de sport.

„Când am obținut certificatul, l-am atârnat de perete. Apoi oamenii au început să-mi spună că Dumnezeu mă va pedepsi dacă nu îi ajut pe alții. Nu poți lăsa certificatul să stea acolo. Așa că am început să predau și îmi plăcea la nebunie. Iubeam să ajut femeile să slăbească”, a adăugat femeia.

Nahida a învățat mai mult de o mie de femei. Multe au sub 70 de ani și sunt impresionate de perseverența ei.

„Nu o vedem ca pe antrenoarea noastră, ci ca pe o mamă. E inspirația noastră, viitorul pe care ne dorim să îl avem și noi”, a mărturisit o sportivă antrenată de Nahida.

Soțul Nahidei a murit în urmă cu mai bine de 40 de ani și nu s-a recăsătorit niciodată. Are patru copii, dintre care cel mai mare are 60 de ani. Cu toții trăiesc în străinătate.

Ea spune că sportul a ajutat-o chiar și să depășească cancerul.

„Când am mers să fac o intervenție chirurgicală, medicii mi-au spus „Fă o poză”. Dansam, cântam și râdeam. Oamenii mi-au tot spus că ar trebui să fiu mai feminină. Nu. Asta e feminitatea mea. Așa arată. E minunat. Folosesc foarte puțin make-up. Doar puțin blush dimineața.

Pentru toți cei care cred că s-au născut ca să mănânce, să bea, să muncească, să doarmă și să fie epuizați, acest lucru este foarte greșit. Sportul te ajută să descoperi că se adaugă ceva la această viață” a adăugat ea.