EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, 6-1, 6-4 la Australian Open 2021

Simona Halep, locul 2 WTA, o va înfrunta pe Serena Williams în sferturile turneului de la Australian Open.

14 feb. 2021, 09:41
EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, 6-1, 6-4 la Australian Open 2021

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat, duminică, pentru a cincea oară în sferturile de finală ale Australian Open, după ce a învins-o, în optimi, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4, pe poloneza Iga Swiatek, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15.

Halep a înfruntat în această întâlnire mai multe versiuni ale Igăi Swiatek, una copleşitoare, alta rispitoare. Cu un efort deosebit, cu inteligenţă şi cu calm, Halep a aceptat dominarea rivalei şi, când nivelul acesteia a scăzut, a preluat frâiele meciului şi nu le-a scăpat din mână.

Swiatek a început furtunos meciul de pe Rod Laver Arena, cu acelaşi tenis total care i-a adus în octombrie trecut primul titlu de grand slam din carieră, la Roland Garros, la numai 19 ani. Poloneza este o maşină de tenis, o turela a unui tanc, ce plasează loviturile oriunde pe teren, stânga-dreapta, lung-scurt. Tânăra sportivă a evoluat şi duminică o vreme exuberant, ofensiv, cu puncte frumos construite şi cu veniri la fileu.

Cu mobilitate şi rapiditate incredibile, Swiatek a fost din nou de neoprit în primul set de câtre Halep. Românca a putut ţine pasul cu adversara ei atât timp cât a pus în teren primul serviciu şi cât a avut răbdare să nu trimită oriunde şi oricum mingea, aşa cum a făcut-o în partea finală a setului.

Tot acest joc spectaculos al polonezei s-a năruit neaşteptat în setul al doilea. Punctele ei câştigătoare s-au rărit, în schimb s-au înmulţit greşelile neforţate, iar Halep nu iartă asemenea scăderi ale nivelului evoluţiei adversarelor sale. Fostul lider WTA a jucat atent să nu dea puncte gratuit, a continuat să macine reverul Igăi Swiatek, poate una dintre puţinele ei lovituri necizelate încă, şi a punctat când a trebuit. Sportiva română şi-a recuperat precizia şi eficienţa primului serviciu, a fost generoasă în efort, ca de obicei, a ţinut mingea în joc cât mai mult şi meciul a intrat firesc pe făgaşul creat de ea.

După câte un set dominat de fiecare jucătoare, un uşor echilibru s-a instalat pe teren în decisiv. Swiatek a devenit mai puţin risipitoare, a recuperat ceva din evoluţia arătată în primul set, dar Halep nu a pierdut controlul partidei.

În setul I, primele mingi de break le-a avut Halep, la 3-3, dar Swiatek le-a anulat şi a condus cu 4-3. În ghemul următor, românca şi-a cedat serviciul la 0 şi Swiatek nu a ratat ocazia de a-şi adjudeca setul cu 6-3, după 38 de minute.

Halep nu a mai ratat următoarele şanse de break ivite, la 1-0, în setul secund, şi a câştigat prima dată pe serviciul rivalei, ridicând scorul la 2-0, apoi la 3-0, moment în care Swiatek a punctat şi ea pe tabelă. De la acest scor, românca a mers şnur şi a câştigat cinci ghemuri la rând. După primele trei şi după 64 de minute, setul i-a intrat în cont, cu 6-1.

Sportiva poloneză a revenit în joc la 0-2 în decisiv, după ce în ghemul anterior a ratat o minge de break. Nu a mai făcut-o în ghemul al patrulea şi scorul a devenit 2-2. Halep a răspuns cu rebreak, consolidat cu serviciul, iar diferenţa a revenit la două ghemuri şi săa păstrat până la final, scor 6-4, după o oră şi 50 de minute de joc.

Anterior, bilanţul întâlnirilor directe Halep – Swiatek era de 1-1. Românca s-a impus în 2019, în optimi, la Roland Garros, scor 6-1, 6-0, iar poloneza la următoarea ediţie a competiţiei de la Paris, în aceeaşi fază, scor 6-2, 6-1.

Halep va juca în faza următoare cu americanca Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10. Williams conduce cu 9-2 în întâlnirile cu Halep, ultima victorie aparţinându-i româncei, scor 6-2, 6-2, în finala turneului de la Wimbledon din 2019. În acelaşi an, cele două jucătoare s-au întâlnit şi la Australian Open, când Williams a câştigat în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 6-4, în optimile de finală.

Calificarea în sferturi este recompensată la actuala ediţie a AusOpen cu un premiu de 525.000 de dolari australieni (336.000 de euro) şi cu 430 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în optimi primesc un premiu de 320.000 de dolari australieni (204.000 euro) fiecare şi câte 240 de puncte WTA

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK. Zi crucială pentru Simona Halep la Australian Open 2021. Astăzi, de la ora 10.00 o așteaptă un meci greu împotriva polonezei Iga Swiatek, transmis live de romaniatv.net. Dacă va trece de Iga Swiatek în optimile de finală de la Australian Open, Simona Halep o va înfrunta pe Serena Williams.

LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK online Australian Open 2021  Eurosport live

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, 6-1, 6-3, game set şi meci!

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, 6-1, 5-3, Simona mai are un game până la câştigarea meciului

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, 6-1, 4-2, Simona preia din nou controlul

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, 6-1, 2-2, Simona pierde două game-uri la rând

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, 6-1, 2-0, pas decisiv spre faza următoare a Australian Open

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, 6-1, 1-0, Simona continuă seria cu un break în primul game al setului decisiv

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, 6-1, galop de sănătate pentru Simona în setul doi, urmează setul decisiv

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, 5-1, Simona serveşte pentru câştigarea setului

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, 4-1, Simona a ajuns la două puncte de egalarea la seturi, uremază poloneza la servciu.

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, 3-0, Simona revine spectaculos în setul al doilea.

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, 2-0, Simona face primul break.

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, Simona pierde primul set.

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-5, Simona, extrem de nervoasă, pierde la 0 pe propriul serviciu

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-4, după ce Simona a ratat două mingi de break

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-3, Simona îşi face iar serviciul

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 2-2, Simona egalează după un game la 0.

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 1-2, fiecare jucătoare şi-a luat serviciul

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK. Meciul va fi primul din sesiunea de seară de pe arena Rod Laver. Bilanţul întâlnirilor directe Halep – Swiatek este 1-1. Românca s-a impus în 2019, în optimi, la Roland Garros, scor 6-1, 6-0, iar poloneza la următoarea ediţie a competiţiei de la Paris, în aceeaşi fază, scor 6-2, 6-1.

Bilanţul întâlnirilor directe Halep – Swiatek este 1-1

Românca s-a impus în 2019, în optimi, la Roland Garros, scor 6-1, 6-0, iar poloneza la următoarea ediţie a competiţiei de la Paris, în aceeaşi fază, scor 6-2, 6-1, scrie news.ro.

„Sunt multe lucruri pe care va trebui să le fac diferit pentru că la Roland Garros meciul a fost foarte rapid. Nu am avut niciun fel de feeling atunci. Ea a fost iute și foarte puternică în acea zi, dar voi uita acel meci. Voi discuta cu echipa mea legat de ce aș putea să fac mai bine, voi încerca să mă concentrez pe mine, așa cum fac în fiecare zi. Atenția trebuie să fie pe mine, apoi, dacă voi juca un tenis bun, am o șansă”, a fost analiza făcut de Simona Halep.

Simona Halep, despre posibila adversară din optimi de la Australian Open: „M-a zdrobit la Roland Garros”

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – IGA SWIATEK. Urmează Serena Williams

Americanca Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, s-a calificat, duminică, în sferturile de finală ale Australian Open, după ce a învins-o, cu scorul 4-6, 2-6, 6-4, pe Arina Sabalenka din Belarus, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7.

Williams, de şapte ori câştigătoare la Melbourne, ultima dată în 2017, s-a impus după un meci de două ore şi nouă minute şi este pentru a XIII-a oară în sferturi la acest grand slam.

Ea va evolua în faza următoare cu învingătoarea dintre Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, şi poloneza Iga Swiatek, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15.

„În acest moment sunt pregătită pentru orice adversară. Sunt sferturile de finală ale unui Grand Slam. Am fost aici de mai multe ori decât aş putea număra. Aceasta este atitudinea potrivită pentru mine. Voi fi pregătită pentru oricare dintre jucătoare”, a spus Williams.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 525.000 de dolari australieni (336.000 de euro) şi cu 430 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în optimi primesc un premiu de 320.000 de dolari australieni (204.000 euro) fiecare şi câte 240 de puncte WTA.

Rafael Nadal şi Ashleigh Barty, calificaţi în optimi la Australian Open

Numărul 1 mondial din tenisul feminin Ashleigh Barty şi numărul 2 în tenisul masculin Rafael Nadal s-au calificat, sâmbătă, în optimi la Australian Open.

Nadal a trecut în turul trei de britanicul Cameron Norrie, scor 7-5, 6-2, 7-5.

Spaniolul nu a pierdut niciun set la acest turneu şi va evolua în optimi cu italianul Fabio Fognini, cei doi întâlnindu-se pentru a 17-a oară. Ibericul conduce cu 12-4 în întâlnirile directe.

Ashleigh Barty, care a jucat primul meci din carieră fără spectatori, „lucru foarte ciudat”, conform spuselor ei, a acces în optimi după 6-2, 6-4, cu rusoaica Ekaterina Alexandrova. Ea va evolua în optimi cu americanca Shelby Rogers.