Secretul uriaș al lui Bill Gates. Obiectul de valoare inestimabilă pe care miliardarul îl ascunde în casă. Puțini și-au imaginat

Bill Gates locuiește în una dintre cele mai bogate zone din SUA, unde o casă costă în medie 2,77 milioane de dolari, iar locuința miliardarului se întinde pe o suprafață de zeci de mii de metri pătrați.

08 aug. 2021, 09:48

Bill Gates

locuiește în Medina, a șaptea cea mai bogată zonă din SUA, iar una dintre cele mai scumpe reședințe este casa miliardarului, care cuprinde o suprafață de 66.000 de metri pătrați și a costat 130 de milioane.

Casa a fost ridicată pe parcursul a șapte ani și l-a costat pe Gates 63 de milioane de dolari. Doar terenul achiziționat  în 1988, a costat 2 milioane de dolari. Conacul a fost construit cu brazi Douglas, vechi de 500 de ani, iar la construirea casei au lucrat 300 de muncitori, dintre care peste 100 erau electricieni.

Reședința a fost supranumită  „Xanadu 2.0„ după o casă fictivă, pe care o avea personajul principal din filmul lui Orson Wells „Citizen Kane„.

Bill Gates și manuscrisul lui Da Vinci, cartea de peste 30 de milioane de dolari

Impresionanta proprietate include șase bucătării, șapte dormitoare și 24 de băi. Conacul are și o bibliotecă imensă, în care Gates păstrează un obiect de o valoare incomensurabilă, unul dintre manuscrisele lui Leonardo da Vinci, „Codex Leicester”, pe care a dat 30.8 de milioane de dolari.

Sala de mese poate găzdui lejer peste 200 de persoane. Interiorul mai include și un șemineu din calcar care domină un perete al sălii de 2300 de mp, iar pe un alt perete tronează un ecran video gigantic.

Piscina cu propriul sistem audio subacvatic

O porțiune de 2500 de mp din proprietatea lui Bill Gates sunt dedicați facilităților pentru exerciții, printre care se numără o trambulină uriașă, o saună, vestiare și o baie de aburi. Proprietatea este împânzită și de ecrane în valoare de 80.000 de dolari, instalate in diverse colțuri și care afișează diferite picturi și imagini.

Una dintre cele mai interesante elemente de la reședința de lux a miliardarului, este o piscină de aproape 20 de metri, cu propriul sistem de muzică subacvatică, notează Capital.