Secţia ATI a Spitalului Foişor din Capitală redevine funcţională. Anunţul de ultimă oră transmis de reprezentanţii spitalului

Reprezentanţii Spitalului Foişor din Capitală anunţă că secţia ATI redevine complet funcţională, după ce aceasta fusese evacuată din cauza unor pacienţi diagnosticaţi cu germeni multirezistenţi.

08 oct. 2021, 17:31
Secţia ATI a Spitalului Foişor din Capitală redevine funcţională. Anunţul de ultimă oră transmis de reprezentanţii spitalului

Secţia ATI a Spitalului Foişor din Capitală redevine funcţională. Reprezentanţii unităţii sanitare anunţă vineri, 8 octombrie, că operaţiunile de curăţenie înaltă cu nebulizări virucide şi bactericide şi de prelevare de probe bacteriologice, începute în urmă cu cinci zile, au fost finalizate „cu succes”, probele fiind negative. În prezent, activitatea zonei ATI a unităţii sanitare este „complet funcţională”, activitatea generală a spitalului nefiind oprită niciun moment.

Secţia ATI a Spitalului Foişor din Capitală redevine funcţională

„Deşi spitalul beneficiază de condiţii deosebite de presurizare controlată cu instalaţii specifice de tratare a aerului, la cel mai avansat nivel tehnologic de tratare-filtrare (flux laminar vertical în sălile operatorii, cu presiune pozitivă sau negativă în funcţie de necesitatea momentului), în practica curentă a unităţii noastre sanitare există un control intern permanent care impune proceduri specifice suplimentare, periodice, rigoarea fiind obligatorie în demersul nostru de creştere continuă a gradului de siguranţă a pacienţilor. În cadrul spitalului există cazuri de pacienţi, internaţi şi trataţi, care au infecţii severe, ceea ce impune asigurarea unor condiţii de siguranţă maximă la realizarea intervenţiilor chirurgicale specifice”, transmit reprezentanţii spitalului, potrivit unui comunicat de presă.

Citeşte şi Secția Covid de la Lețcani, Iași, se deschide pentru pacienți. Raed Arafat: „Există șansa bună ca mâine să internăm primele persoane”

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” are aprobată o structură de două paturi ATI COVID-19, dintr-un total de 28, acestea fiind alocate în caz de necesitate în postoperator, prin pozitivarea pacientului propriu al spitalului, devenit pozitiv pe parcursul evoluţiei pre sau postchirurgicale, incluzând actul chirurgical terapeutic.

„Capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica proprie, la nivel de spital, este proiectată şi executată pentru a deservi, în regim normal de consum, toate paturile de ATI (28), săli operatorii (8), preanestezii (8), etc. În cazul tratării pacienţilor COVID-19, capacitatea maximă de livrare oxigen poate acoperi maximum cinci paturi ATI (la un regim de livrare 60 litri/min/caz), cu imposibilitatea efectuării altor activităţi medicale care ar necesita oxigen, pentru pacienţi COVID sau non-COVID”, au mai transmis reprezentanţii spitalului din Capitală.

Reamintim că secţia ATI a Spitalului Foişor din Capitală a fost evacuată de urgenţă, după ce mai mulţi pacienţi au fost diagnosticaţi cu germeni multirezistenţi.

„Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranță în rezolvarea unor pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multurezistenți – inclusiv pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale – s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă și bactericidă și derulării unor operațiuni specifice – curățenie înaltă și renebulizare de același tip. A fost evacuată de urgență reanimarea – secția ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical”, au transmis joi reprezentanții spitalului.

Citeşte şi Un medic român din Suedia explică de ce varianta Delta e atât de agresivă: „Debutează cu simptome care pot fi uşor ciudate”


loading...
Partenerii noștri