Secția Covid de la Lețcani, Iași, se deschide pentru pacienți. Raed Arafat: „Există șansa bună ca mâine să internăm primele persoane”

Secția Covid, de la Lețcani, Iași, va putea primi în curând pacienți, iar unitatea va funcționa ca un compartiment extern al spitalului de boli infecțioase Iași.

08 oct. 2021, 16:29
Secția Covid de la Lețcani, Iași, se deschide pentru pacienți. Raed Arafat: „Există șansa bună ca mâine să internăm primele persoane”

Secția Covid, de la Lețcani, Iași

, va primi în curând primii pacienți, începând chiar de mâine, a declarat Raed Arafat.

Medicul a mai menționat că personalul desemnat a fi detașat și de la București, respectiv ASSMB și spitalul MAI.

„Lețcani va funcționa ca o secție externă a spitalului de infecțioase din Iași
Din discuțiile avute există șansa bună ca mâine să internăm primii pacienți acolo. Dacă nu intervine nimic, din ceea ce am vorbit cu directorul secției, în mod normal va primi pacienți mâine. Stocatorul de oxigen trebuie sa vină săptămâna viitoare. Vom avea personal de la ASSMB, restul personalului va fi detașat de la Spitalul MAI si de la celelalte structuri de medici.”, a declarat Raed Arafat.

Secția de primiri urgențe: „O fărâma din imaginea Covid 19 acum. Cea mai mare teamă, nu mai avem ventilatoare”

Pacienții bolnavi de Covid-19, de la secția de primiri urgențe a Spitalului Sf. Spiridon, Iași

, se luptă pe viață și moarte pe paturile de spital, deoarece instituția nu mai are ventilatoare.

Majoritatea cazurilor sunt persoane nevaccinate.

Dr. Diana Cimpoeșu, medic șef la Spitalul Sf. Spiridon Iași, a postat pe Facebook miercuri, 6 octombrie, imagini din secția de primiri urgențe a unității medicale în care lucrează.

Pacienții așteaptă în secția UPU să primească tratament pentru COVID-19. Medicul face apel la vaccinare.

„O fărâma din imaginea Covid 19 acum. Cea mai mare teama este ca va mai veni un pacient care trebuie ventilat mecanic și nu mai avem ventilatoare. Cred ca teama asta ar trebui sa o aibă și cei care nu s- au vaccinat încă! … și cei care nu poarta masca!”