Secţia ATI de la Spitalul din Galaţi e plină. Pacienţii cu COVID ar putea fi trimişi la spitale din alte judeţe

Un alt spital se confruntă cu lipsa locurilor de la Secţia de Terapie Intensivă dedicată bolnavilor de coronavirus. Este vorba despre Spitalul Judeţean din Galaţi. Cele 14 paturi sunt ocupate de pacienți în stare gravă, iar conducerea spitalului caută soluții pentru a găsi noi spații. În alte spitale gălățene mai sunt foarte puține locuri pentru pacienți.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 08:27
Secţia ATI de la Spitalul din Galaţi e plină. Pacienţii cu COVID ar putea fi trimişi la spitale din alte judeţe

Cadrele medicale ar putea ajunge la decizia de a transfera pacienţii bolanvi în alte judeţe din ţară.

Şi paturile dedicate bolnavilor cu coronavirus cu forme medii şi uşoare, de la Galaţi, sunt ocupate aproape în totalitate. Vorbim despre locurile de la Spitalul TBC și de la Spitalul de Boli Infecțioase.

În județul Galați numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 este în creștere. Potrivit ultimei raportări, în județ au fost raportate 60 de persoane infectate. În această săptămână au fost aproape 200 de persoane infectate. De la debutul epidemiei, 5.471 de gălățeni s-au infectat, iar 191 au murit.

Potrivit statisticii, orașul Galați a depășit pragul de alertă stabilit de autoritățile centrale. În oraș sunt două persoane la mia de locuitori infectate cu virusul SARS CoV-2 ceea ce impune o serie de restricții, conform legii. Probleme mai sunt în localitățile gălățene Cuca, Ivești, Vârlezi, Braniștea, Vânători și Șendreni.

 

 


loading...