Imaginea dezolării cu pacienții infectați la secția de primiri urgențe: „O fărâma din imaginea Covid 19 acum. Cea mai mare teamă, nu mai avem ventilatoare”

Pacienții infectați cu Sars-Cov-2, de la secția de primiri urgențe a Spitalului Sf. Spiridon, Iași, se află într-o situație cumplită, întrucât instituția nu mai are ventilatoare. Majoritatea cazurilor sunt persoane nevaccinate.

06 oct. 2021, 12:13

Pacienții bolnavi de Covid-19

, de la secția de primiri urgențe a Spitalului Sf. Spiridon, Iași, se luptă pe viață și moarte pe paturile de spital, deoarece instituția nu mai are ventilatoare.

Majoritatea cazurilor sunt persoane nevaccinate.

Dr. Diana Cimpoeșu, medic șef la Spitalul Sf. Spiridon Iași, a postat pe Facebook miercuri, 6 octombrie, imagini din secția de primiri urgențe a unității medicale în care lucrează.

Pacienții așteaptă în secția UPU să primească tratament pentru COVID-19. Medicul face apel la vaccinare.

„O fărâma din imaginea Covid 19 acum. Cea mai mare teama este ca va mai veni un pacient care trebuie ventilat mecanic și nu mai avem ventilatoare. Cred ca teama asta ar trebui sa o aibă și cei care nu s- au vaccinat încă! … și cei care nu poarta masca!”

Pacienții de la Marius Nasta au fost internați pe holuri

Situația din spitale este din ce în ce mai gravă

. Medicul Beatrice Mahler a vorbit în direct la România Tv despre situația critică de la Institutul Marius Nasta din Capitală.

La Marius Nasta pacientii pe oxigen au fost internati pe holuri. Beatrice Mahler, managerul spitalului spune că valul patru al pandemiei este mult mai agresiv decât au fost celelalte trei.

„Pacienţii au fost internaţi pe holuri, însă am avut paturi puse in plus si in saloane. A fost o situaţie foarte dificilă în cursul noptii. Pacienţii care vin în acest moment sunt direcţionaţi la CNCCI şi la Spitalul din Colentina, fiind evaluati doar pacientii care pot continua tratamentul acasă. Continuăm terapia pacienţilor internaţi deja. Avem mai mulţi pacienţi decât paturi. Situaţia este mult mai gravă acum faţă de celelalte trei valuri”, a declarat Beatrice Mahler luni seară, la România Tv.

Până luni, 4 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.274.119 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.332 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.130.791 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.292 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 169 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până luni, 4 octombrie, 37.677 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 03.10.2021 (10:00) – 04.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 133 de decese (67 bărbați și 66 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.153. Dintre acestea, 1.468 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 406 sunt minori, 385 fiind internați în secții și 21 la ATI.