Secţia pentru investigarea magistraţilor din Parchetul General încearcă de două luni să preia dosarul Tel Drum de la DNA

Secţia pentru investigarea magistraţilor din Parchetul General încearcă de două luni să preia dosarul Tel Drum de la DNA, a confirmat marţi parchetul anticorupţie pentru Digi24.ro. Liviu Dragnea este pus sub acuzare de DNA în acest dosar pentru constituire de grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

RomaniaTV.net
19 feb. 2019, 15:13

Secţia pentru investigarea magistraţilor din Parchetul General a făcut trei cereri de a prelua de la DNA dosarul Tel Drum, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal, se arată într-un comunicat DNA.

„Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

1. Dosarul menționat de dvs. în solicitare se află în lucru, iar alte informații suplimentare decât cele deja mediatizate și postate la www.pna.ro prin comunicatele nr. 72/VIII/3 din 17 ianuarie 2018, nr. 1056 din 13 noiembrie 2017 și nr. 1110 din 21 noiembrie 2017 nu pot fi oferite în acest moment.

2. La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie, 31 ianuarie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a formulat, consecutiv, trei cereri prin care solicita transmiterea dosarului anterior menționat.

În primele două cereri nu s-a invocat nici un temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificări din partea DNA.

În ultima solicitare a Secției, datată 31 ianuarie 2019, s-a invocat împrejurarea că D.N.A nu ar mai avea competența de soluționare a acestui dosar, deoarece unele dintre persoanele împotriva cărora se efectuează urmărirea penală au calitatea de magistrați.

La data de 14.02.2019, în răspunsul transmis de către DNA Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție se arată că nu există nici un criteriu care să atragă competența Secției, niciuna dintre persoanele față de care se efectuează urmărirea penală neavând calitatea de magistrat”, se arată în răspunsul DNA pentru Digi24.

Dosarul Tel Drum de la DNA se bazeaza pe o investigatie OLAF care constata o frauda masiva cu fonduri europene in domeniul constructiei de drumuri si recomanda recuperarea integrala a 21 de milioane de euro. Una dintre fraude se refera la Tel Drum.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare de DNA în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

 

De asemenea, DNA anunţa că liderului PSD, Liviu Dragnea, i-a fost pus sechestru asigurător şi poprire pe toate bunurile, până la concurenţa sumei de peste 127,5 milioane de lei, în dosarul Tel Drum.

Citeşte şi: Mutare de ultimă oră în dosarul Tel Drum. Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană