Călin Nistor, noul şef al DNA UPDATE

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, delegarea în funcţia de procuror şef DNA a lui Călin Nistor, procuror şef adjunct în cadrul Direcţiei.

RomaniaTV.net
14 feb. 2019, 05:59
Călin Nistor, noul şef al DNA UPDATE

UPDATE Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, delegarea lui Călin Nistor la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde ocupă, în prezent, poziţia de procuror-şef adjunct, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CSM.

Sursele citate au arătat că decizia a fost luată cu unanimitate.

________

Călin Nistor, procuror şef adjunct în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, este cel care asigură conducerea interimară a DNA în condiţiile în care, după plecarea Ancăi Jurma de la şefia instituţiei, procurorul general Augustin Lazăr nu a mai făcut o propunere de interimar, scrie Mediafax.

La începutul anului, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) trebuia să dezbată propunerea de prelungire a delegării Ancăi Jurma la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, însă aceasta a anunţat, printr-o scrisoare transmisă CSM, că nu mai doreşte încă un mandat interimar la conducerea DNA. Anca Jurma a explicat ulterior că printre motivele care au stat la baza refuzului său de a mai conduce Direcţia Naţională Anticorupţie a stat şi înregistrarea convorbirii sale cu Florentina Mirică din sediul DNA. Jurma arăta atunci, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu se poate solidariza cu maniera în care unii procurori au înţeles să îşi exprime nemulţumiri profesionale sau personale „folosind metode ascunse, nelegale şi nedeontologice, nedemne de un magistrat”.

Cât despre conducerea DNA, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că a propus-o din nou pe Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef, după ce preşedintele Klaus Iohannis o respinsese deja o dată. Şeful statului a anunţat ulterior că noua propunere se află în analiză. O decizie a Administraţiei Prezidenţiale referitor la şefia Direcţiei nu a fost încă luată.