Secţia specială de investigare a magistraţilor a clasat dosarul care îl viza pe Frans Timmermans

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus clasarea dosarului penal denumit generic "Timmermans", se arată într-un comunicat de presă al Secţiei. 

RomaniaTV.net
28 mart. 2019, 11:28
Secţia specială de investigare a magistraţilor a clasat dosarul care îl viza pe Frans Timmermans

„Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic „Timmermans”, clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informaţii false, prev. de art. 404 Cod penal şi constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor”, se arată într-un comunicat al Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. 

Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie anunţa în data de 20 februaie că a deschis un dosar penal pe numele prim-vicepresedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans, a comisarului pentru Justitie Vera Jourova si a lui Augustin Lazar, procurorul general al  Romaniei. Plangerea a fost facuta de site-ul Luju.ro, care acuza „falsificarea grosolana a Raportului MCV din 13.11.2018”.

Lumea Justitiei a formulat in 30 ianuarie 2019 denunt impotriva lui Frans Timmermans, Vera Jourova, Angela Cristea si Augustin Lazar pentru fapte de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual, comunicare de informatii false, toate in legatura cu falsificarea Raportului MCV. 

Dosarul nu ar fi putut fi inregistrat la Sectia pentru magistrati daca in el nu aparea si numele unui magistrat (Augustin Lazar), ca sa poata face obiectul cercetarii acestei sectii speciale.