Secţia specială pentru magistraţi retrage apelul în dosarul unui judecator condamnat pentru că a condus beat

Sectia de investigare a infractiunilor din justitie a retras apelul in dosarul judecatorului Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucuresti, condamnat in prima instanta pentru conducerea unui vehicul in stare de ebrietate.

RomaniaTV.net
16 mai 2019, 09:35
Secţia specială pentru magistraţi retrage apelul în dosarul unui judecator condamnat pentru că a condus beat

Judecatorul Damian Dolache ramane cu decizia data de instanta inferioara, Curtea de Apel Ploiesti, de 10 luni inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Decizia este definitiva, potrivit Ziare.com.

Procurorul de sedinta, care este de la Sectia Judiciara a Parchetului General, a solicitat sesizarea Curtii Constitutionale, iar Inalta Curte a acceptat.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat, joi, ca apelul a fost retras in urma cu doua saptamani.

„Apelul a fost retras acum mai mult timp. Acum doua saptamani. Deci in momentul de fata ne aflam intr-un conflict de competenta intre procurorul de sedinta, de la Sectia Judiciara a Parchetului General, si Sectia Speciala, care a retras apelul. Am cerut partilor sa prezinte un referat care sa cuprinda motivele, urmeaza sa vedem ce e de facut mai departe”, a declarat joi Bogdan Licu.

Este vorba de un caz similar cu cel al dosarului fostilor deputati PSD, Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc, in care SS a retras apelul facut de DNA. Cazul este in atentia procurorului general al Romaniei.