Secţie de Oncologie amenajată la standarde europene, inaugurată la Alba

Spitalul Judeţean Alba a inaugurat, marţi, o nouă Secţie de Oncologie amenajată la standarde europene, printr-un proiect în valoare de peste 3,5 milioane de lei. Banii provin de la Consiliul Judeţean Alba, administratorul unităţii medicale, de la Ministerul Sănătăţii şi din donaţii.

RomaniaTV.net
25 sept. 2012, 18:27
Secţie de Oncologie amenajată la standarde europene, inaugurată la Alba

Secţia medicală pe care o conduce a fost înfiinţată în urmă cu cinci ani în cadrul Spitalului Judeţean Alba, însă era supraaglomerată şi inadecvată pentru tratamentul bolnavilor de cancer.

Şeful Secţiei de Oncologie, dr. Răzvan Curcă, a spus că investiţiile în noua secţie depăşesc 3,5 milioane de lei, dintre care 2,3 milioane au fost contribuţia Consiliului Judeţean Alba, administratorul spitalului, 950.000 de lei au venit de la Ministerul Sănătăţii, iar peste 265.000 de lei au fost obţinuţi din donaţii.

Conform lui Curcă, pentru strângerea donaţiilor a fost organizată şi o campanie umanitară la nivelul municipiului Alba Iulia, susţinută inclusiv de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Primăria Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba.

Noua secţie are 36 de paturi în saloane moderne amenajate la standarde europene, cabinete de consultaţii, dar şi un salon pentru internări de scurtă durată pentru administrarea unor medicamentaţii, iar valoarea aparaturii achiziţionate depăşeşte 600.000 de lei.

„În urma acestui proces de reabilitare, Alba Iulia se poate mândri cu una dintre cele mai moderne secţii de oncologie din ţară. Nu a fost uşor, dar era nevoie de un astfel de efort, având în vedere numărul mare de bolnavi care sunt trataţi în această secţie”, a spus Curcă.

În judeţul Alba sunt înregistraţi aproximativ 7.500 de bolnavi care suferă de diverse tipuri de cancer, iar singura secţie unde bolnavii pot fi trataţi este cea de la Alba Iulia, aflată în cadrul Spitalului Judeţean Alba. Vechea secţie de oncologie avea doar 25 de paturi, un număr insuficient în condiţiile în care lunar medicii oncologi din Alba Iulia internează trei sute de bolnavi.