Sectorul 2, singurul din Capitală unde USL nu reuşeşte să obţină majoritatea în Consiliul Local

Chiar dacă rezultatele finale pentru toate consiliile locale de la sectoarele Bucureştiului nu sunt încă disponibile în totalitate, datele existente la această oră arată că sectorul 2 este singurul unde USL nu reuşeşte să obţină majoritatea în Consiliul Local.

RomaniaTV.net
12 iun. 2012, 15:24
Sectorul 2, singurul din Capitală unde USL nu reuşeşte să obţină majoritatea în Consiliul Local

În timp ce la sectoarele 1, 3, 4, 5 şi 6 USL şi-a adjudecat atât postul de primar cât şi poziţia majoritară în consiliile locale, sectorul 2, unde numărătoarea s-a încheiat încă de ieri, face notă discordantă. Aici USL nu a reuşit să obţină decât 46,38%, urmat de PDL cu 15,30%, UNPR 15,23% şi PP-DD. Ca urmare, harta politică a viitorului Consiliu Local al Sectorului 2 va arăta astfel: 13 mandate revin consilierilor locali ai USL, 5 mandate revin PDL, 5 mandate UNPR şi 4 mandate PP-DD.

Acest rezultat al USL vine pe fondul victoriei lui Neculai Onţanu, care a reuşit să fie reconfirmat în funcţie pentru un al patrulea mandat de primar al Sectorului 2, cu o majoritate confortabilă. Performanţa lui Onţanu, care a stricat victoria pe linie a USL la Bucureşti, a fost obţinută pe fondul unei campanii  axate pe proiecte şi pe prezentarea realizărilor notabile din timpul mandatului.