Şedinţă a parlamentarilor PSD înaintea votului final din Cameră pe Codul penal

Parlamentarii PSD se reunesc miercuri în şedinţă, la sala grupului din Camera Deputaţilor, înaintea votului final la proiectul de modificare a Codului penal.

RomaniaTV.net
04 iul. 2018, 10:11
Şedinţă a parlamentarilor PSD înaintea votului final din Cameră pe Codul penal

Potrivit unor surse, la şedinţă se va face prezenţa parlamentarilor partidului, având în vedere că UDMR nu va susţine proiectul Codului penal.

La dezbaterea pe articole, liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a arătat că, în cazul în care amendamentele propuse de Uniune nu vor fi adoptate, parlamentarii formaţiunii nu vor susţine proiectul. „Ieri, în comisia de specialitate, am depus un set de amendamente care credem că este nevoie să fie adoptate ca şi Codul penal să fie în concordanţă cu deciziile CCR. Sperăm ca aceste amendamente (…) să fie adoptate în plen pentru că altfel nu avem cum să susţinem adoptarea finală a Codului penal”, a spus Attila Korodi în plen, conform Agerpres.

În aceste condiţii, majoritatea parlamentară PSD – ALDE ar putea să nu întrunească voturile necesare pentru a fi adoptat proiectul Codului penal.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat miercuri pe articole modificările la Codul penal, fiind votat raportul Comisiei parlamentare speciale pentru elaborarea legilor Justiţiei, care a dat în urmă cu o zi vot favorabil la forma adoptată de Senat, cu unele modificări tehnice.

Niciun amendament nu a fost acceptat în plen.