Şedinţă CCR pentru referendum, mai repede. Judecătorii se reunesc pe 31 august

Publicat: Vineri, 03 August 2012 12:33 // Actualizat: Vineri, 03 August 2012 15:21 // Sursa: RTV.net

Referendum 2012. Judecătorii CCR se vor reuni în şedinţă, pe 31 august, pentru a analiza actele pe care le-au solicitat Guvernului, informează România TV. În aceeaşi şedinţă, magistraţii ar putea lua şi decizia validării sau invalidării referendumului. Informaţia a fost confirmată de către preşedintele CCR, Augustin Zegrean.

UPDATE. 15:00  CCR anunţă oficial preschimbarea termenului stabilit pentru examinarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului din 12 septembrie în 31 august.

"Ţinând seama de faptul că termenul acordat Guvernului, pentru transmiterea listelor electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012, este 31 august 2012, în vederea asigurării soluţionării, cu celeritate, a cauzei cu care a fost învestită Curtea Constituţională, în temeiul art.3, art.14 şi art.50 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, precum şi al art.153 din Codul de procedură civilă, Plenul Curţii Constituţionale a dispus preschimbarea termenului de dezbateri acordat în cauză, de la data de 12 septembrie 2012, la data de 31 august 2012", se arată într-un comunicat al CCR.

Judecătorii Curţii Constituţionale se întrunesc la data de 31 august, pentru a analiza actele pe care le-au solicitat Guvernului. 

Potrivit România TV, magistraţii ar putea lua în aceeaşi şedinţă şi o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului din 29 iulie. 

În urmă cu o zi, Curtea Constituţională a anunţat  că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente 

CCR a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că Traian Băsescu ar putea cere judecătorilor Curţii un termen mai scurt, adăugând că sunt posibile discuţii pe această temă între conducerea partidului şi preşedintele suspendat.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Zegrean CCR referendum CCR referendum demitere presedinte sedinta CCR
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
03 aug 18:39
Răspunde | Votează email 0 email
IRINA
JUDECATORII CCR AMENINTATI DE CRIN ANTONESCU , REPETENTUL VREA CU DISPERARE FUNCTIA DE PRESEDINTE , DAR ROMANII SI-AU DAT SEAMA CA DE FAPT IN SPATELE ACESTUI BARBUGIU CE PIERDE NOPTILE PRIN CAZINOURI SE AFLA VOICULESCU DAN FOST OFITER DE SECURITATE IN PERIOADA CEAUSISTA , OM RESPONSABIL CU PASTRAREA VALUTEI RSR IN CONTURILE DIN ELVETIA , DAR UIMIRE DUPA REVOLTA DIN 89 DOLARII AU DISPARUT , OARE NE POATE SPUNE DOMN-TOVARAS DAN VOICULESCU UNDE SUNT ACEI DOLARI DE UNDE A AVUT DOMNIA SA BANI SA-SI CONSTRUIASCA IMPERIUL MEDIATIC CU CARE PROSTESTE ROMANII SEARA DE SEARA SI INVENINEAZA SUFLETELE MILIOANELOR DE CETATENI?
03 aug 14:31
Răspunde | Votează email 0 email
phoenix5
Tot din surse Basescu l-a sunat pe Zagreanu sa grabeasca venirea lui la Cotroceni pentru ca EBA se marita in septembrie si el ca si cuscru mic le-a fii promis invitatiilor o baie cu sauna la piscina de la Vila Dante...
03 aug 12:57
Răspunde | Votează email 2 email
Ioana
Ce treaba are politia politica basista cu listele electorale? Pe cine vrea sa intimideze acum?
03 aug 12:54
Răspunde | Votează email 3 email
Ioana
Ce treaba are politia politica basista cu listele electorale? Pe cine vrea sa intimideze acum?
1
EUR
4.7556
RON
20 Oct
noapte 9 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H