Plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică şi gaze vor continua şi după 1 aprilie – surse

Liderii coaliţiei de guvernare ar fi decis marţi plafonarea şi compensarea facturilor la energie şi după 1 aprilie, în condiţiile în care schema de sprijin este valabilă doar până la 31 martie 2022.

22 feb. 2022, 15:03
Plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică şi gaze vor continua şi după 1 aprilie – surse

Schema de plafonare şi compensare a preţurilor la energie electrică şi gaze naturale va continua şi după 1 aprilie, au informat surse politice după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Preţul pentru energie electrică ar urma să fie plafonat la 0,8 lei pentru consumatorii casnici. La gaze, preţul ar rămâne plafonat la 0,31 lei, au indicat surse politice după şedinţa coaliţiei.

 

Ştirea itiţială

PNL vrea prelungirea compensării facturilor la energie şi în aprilie. Ce alte măsuri sunt propuse în şedinţa coaliţiei

Surse politice au precizat că liberalii vor propune şi un pact pe energie până în 2026, prin care o suma fixă să fie investită anual în energie, conform Hotnews.

Citeşte şi: Propunerile Guvernului pentru a opri criza energetică: reducerea TVA la facturi până la 5% şi vouchere pentru consumatorii vulnerabili

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea luni că în şedinţa coaliţiei de guvernare va fi prezentat actul normativ cu privire la facturile la energie electrică şi gaze naturale pentru următoarea perioadă.

Începând cu 1 februarie a intrat în vigoare OUG nr. 3/ 2022, care cuprinde noile măsuri privind compensarea facturilor la energie. Schema de sprijin este valabilă până la 31 martie 2022 și vizează plata facturilor la energie și gaze atât pentru persoanele fizice, cât și pentru companii.

Citeşte şi: Furnizorii de energie se plâng că statul nu le-a dat nici acum banii pentru facturile compensate: „Vorbim de sute de milioane de euro”