Şedinţa coaliţiei PSD-ALDE. Modificarea legii STS şi rectificarea bugetară, pe ordinea de zi

Coaliția PSD-ALDE s-a reunit luni dimineață la sediul Guvernului, pentru a discuta măsurile care trebuie luate după crima de la Caracal. Printre subiectele pe ordinea de zi se numără suplimentarea bugetului serviciilor speciale la rectificarea bugetară și modificarea legii STS.

29 iul. 2019, 08:37
Şedinţa coaliţiei PSD-ALDE. Modificarea legii STS şi rectificarea bugetară, pe ordinea de zi

UPDATE În cadrul întrevederii a fost amintită înfiinţarea grupului de lucru interministerial care are drept scop gândirea unui plan de măsuri pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii critice, coordonat de secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, se arată într-un comunicat al social-democraţilor.

„Comitetul de lucru însărcinat de premier să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea sistemului de urgenţă 112 şi a sistemului de localizare pregăteşte în aceste zile o analiză şi un plan de modificări ale legislaţiei, care se vor face prin ordonanţă de urgenţă, şi convocarea rapidă a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului României, în vederea adoptării acestora”, precizează sursa citată.

Un alt subiect aflat pe agenda de lucru a coaliţiei PSD – ALDE a vizat viitoarea rectificare bugetară.

„În urma discuţiilor de astăzi, s-a constatat că sunt asigurate fondurile necesare pentru veniturile populaţiei, referindu-ne aici la salarii şi pensii (inclusiv creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie). Totodată, viitoarea rectificare bugetară va pune un accent deosebit pe investiţiile naţionale, dar şi pe cele de ordin local, o prioritate majoră a Guvernului”, arată PSD în comunicat. 

______

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, secretarul general Daniel Chițoiu, vicepremierul Grațiela Gavrilescu și deputatul Varujan Vosganian au ajuns luni la sediul guvernului, pentru a discuta subiectele generate de tragedia de la Caracal.

Din partea PSD participă la şedinţă, alături de premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul Educației Ecaterina Andronescu, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache.