Şedinţă crucială în PNL: Liberalii cer anularea imediată a documentelor referitoare la înfiinţarea USD VIDEO

PNL cere celorlalţi membri ai USL anularea imediată a documentelor referitoare la înfiinţarea USD, a anunţat, marţi, preşedintele liberalilor, Crin Antonescu. De asemenea, Biroul Politic Naţional al PNL a decis excluderea din partid a senatorului Sorin Ilieşiu, precum şi înlăturarea lui Daniel Chiţoiu din funcţia de secretar general al PNL. 

RomaniaTV.net
18 feb. 2014, 08:24
Şedinţă crucială în PNL: Liberalii cer anularea imediată a documentelor referitoare la înfiinţarea USD VIDEO

„PNL cere tuturor celorlalţi trei membri ai USL, respectiv, PSD, UNPR şi PC, anularea imediată a documentelor referitoare la înfiinţarea USD, pentru că acestea contravin explicit şi flagrant protocolului USL, articolul 9, punctul 8”, a spus Antonescu, marţi, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL. 

Totodată, BPN al PNL a decis excluderea lui Sorin Ilieşiu din partid. Decizia BPN al PNL vine după ce senatorul Sorin Ilieşiu a cerut schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu, susţinându-l pentru această poziţie pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care să fie candidat la prezidenţiale sau candidat pentru funcţia de premier din partea USL. 

De asemenea, s-a convenit ca Daniel Chiţoiu să nu mai ocupe funcţia de secretar general interimar în locul lui Eduard Hellvig, aşa cum anunţase Crin Antonescu după ce Chiţoiu îşi anunţase demisia din funcţia de ministru de Finanţe.

Antonescu a mai anunţat că Biroul Politic Naţional al partidului îşi menţine propunerile propunerile deja cunoscute pentru posturile de miniştri ce îi revin în Cabinetul condus de premierul Victor Ponta.

„PNL îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri care îi revin în cadrul Cabinetului”, a spus liderul liberalilor.