Şedinţă CSAT, la Cotroceni. Pe ordinea de zi: activitatea MAI privind gestionarea resurselor umane

CSAT se întruneşte, joi, la Cotroceni, pentru a discuta despre mandatul României la Summitul NATO, activitatea MAI din perioada 2007-2011 în legătură cu resursele umane, rezultatele activităţilor de combatere a evaziunii fiscale şi a infracţiunilor din porturile maritime.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 14:38
Şedinţă CSAT, la Cotroceni. Pe ordinea de zi: activitatea MAI privind gestionarea resurselor umane

Preşedinţia informează că, joi, de la ora 14.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele Traian Băsescu.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la mandatul delegaţiei României la Summitul NATO (Chicago, 20-21 mai 2012); activitatea desfăşurată de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, în perioada 2007 – 2011, în domeniul gestionării resurselor umane; activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale; activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional la nivelul porturilor maritime; Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind activitatea desfăşurată în anul 2011.

În cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională, precizează Preşedinţia.

Preşedintele Traian Băsescu declara, recent, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV, că în următoarea şedinţă a CSAT se va face o discuţie despre îndepărtarea din structurile Ministerului de Interne a „neaveniţilor” – poliţiştii „angajaţi fără selecţie în 2006-2007”.

„Nu e vorba de salarii sau de schimbarea şefilor, ci de calitatea poliţistului de la bază. Angajarea fără selecţie în 2006-2007 a mii de poliţişti îşi arată răspunsul acum”, a spus Băsescu.

El a adăuga că şi-ar fi dorit ca prin procesul de restructurare a MAI să fie scoşi acei poliţişti sau jandarmi „luaţi de pe stradă”, fără a avea formarea necesară.