Şedinţă cu scântei la PDL. Paleologu: Devansarea alegerilor în PDL, un puci FSN-ist

Deşi liderii PDL au stabilit că trebuie organizată o Convenţie Naţională pentru alegerea unei noi conduceri a partidului, astăzi ar putea fi rediscutată varianta menţinerii unui Birou Permanent interimar până după alegerile parlamentare. Deşi actualul statut nu permite acest lucru. De asemenea, circulă zvonuri privind intenţia de a organiza Convenţia Naţională a PDL în 23 iunie, Paleologu arătând că acest lucru "echivalează cu un puci, un puci FSN-ist". În schimb, Elena Udrea crede că este o idee bună organizarea Convenţiei Naţionale la sfârşitul acestei săptămâni.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 08:30
Şedinţă cu scântei la PDL. Paleologu: Devansarea alegerilor în PDL, un puci FSN-ist

Circa 500 de membri ai PDL se întâlnesc în şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare pentru a discuta şi vota propunerea Colegiului Director de organizare a Convenţiei Naţionale extraordinare a formaţiunii.

UPDATE: CNC al PDL a aprobat organizarea Convenţiei Naţionale Extraordinare pentru alegerea noii conduceri a partidului, urmând să fie stabilită data la care aceasta să aibă loc. PDL a votat şi Comitetul care se va ocupa de alegeri. Acesta va fi format din 9 membri.

CNC urmează să decidă asupra convocării Convenţiei Naţionale Extraordinare, precum şi a numărului de delegaţi care vor participa, dar şi în legătură cu calendarul depunerii candidaturilor pentru funcţiile de conducere.

Şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare se va desfăşura, la Parlament, cu uşile închise, deşi până acum astfel de întruniri aveau loc în prezenţa jurnaliştilor.

Potrivit România TV ar putea fi rediscutată varianta menţinerii unui Birou Permanent interimar. 

S-a agreat o anumită dată pentru organizarea Convenţiei, şi anume 30 iunie. Aud acum că se intenţionează organizarea Convenţia Naţională pe 23 iunie, ceea ce nu este pentru mine corect. (…) Echivalează cu un puci, un puci FSN-ist. Nu sunt de acord cu aşa ceva. NU intenţionez să candidez eu, am pierdut alegerile la Sectorul 1, dar sunt unii câştigători care au idei apropiate de ale mele, precum Falcă”, a spus Paleologu, înaintea reuniunii Consiliului Naţional de Coordonare al PDL.

Înaintea şedinţei PDL, Emil Boc a declarat a comentat posibilitatea devansării Convenţiei. „Eu voi prezenta propunerile pe care Biroul Permanent Naţional şi Colegiul Director le-au făcut, propunerile cu care intrăm în CNC sunt Convenţie Naţională în 30 iunie, 1.450 de participanţi şi o comisie formată din nouă persoane pentru organizarea şi pregătirea Convenţiei. Potrivit Statutului, dacă în CNC vor apărea alte propuneri este posibil, se vor discuta şi tranşa prin vot”, a precizat Emil Boc.

În schimb, vicepreşedintele demisionar al PDL Elena Udrea a declarat că este o idee bună organizarea Convenţiei Naţionale la sfârşitul acestei săptămâni.

„Cred că poate fi făcută, dacă tehnic avem din teritoriu informaţii că se poate organiza în week-end-ul acesta. Cred că este o idee bună”, a spus Udrea înainte de şedinţa CNC al partidului.