Cine-i va lua locul lui Ludovic Orban la Palatul Victoria? Cele trei propuneri ale liberalilor, pentru funcţia de premier al României

Posibilele propuneri de premier din partea PNL pentru viitoarea coaliție cu USR PLUS și UDMR, după demisia lui Ludovic Orban, ar fi Nicolae Ciucă, Florin Cîțu, Ilie Bolojan.

07 dec. 2020, 19:05
Cine-i va lua locul lui Ludovic Orban la Palatul Victoria? Cele trei propuneri ale liberalilor, pentru funcţia de premier al României

Nicolae Ciucă, actual ministru al Apărării și fost consilier al președintelui Klaus Iohannis, are cele mai mari şanse de a fi noul premier al României, potrivit unor surse liberale, citate de G4Media.

Nicolae Ciucă este ministru al Apărării, Florin Cîțu este ministru al Finanțelor, iar Ilie Bolojan este președintele Consiliului Județean Bihor.

Pe de altă parte, potrivit Digi 24, liberalii discută și despre varianta nominalizării lui Virgil Popescu, ministrul Economiei, pentru șefia Executivului, dar nu este exclusă nici varianta Siegfried Mureşan.

În schimb, lui Ludovic Orban i s-ar putea oferi șefia Camerei Deputaților.

Citeşte şi Orban şi Ciucă, poză cu drona care va fi produsă în România. Oficialii români, discuţii cu companii israeliene din industria apărării

Ludovic Orban şi-a prezentat demisia luni seara, din funcţia de premier al României. „Am luat decizia azi să îmi depun mandatul de prim-ministru. Nu mă cramponez de funcția de premier, negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din partidele de centru dreapta. Am încercat să îmi fac datoria față de România și plec cu conștiința datoriei împlinite„, a spus şeful Executivului. „Pe 6 decembrie, românii au decis componența viitorului Parlament. Obiectivul meu e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD”, a mai afirmat liderul liberal.

Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului desemnat de președinte. Am încredere că în negocierile ce vor fi declanșate, vocea rațiunii va triumfa„, a mai spus Orban.

Citește și Ludovic Orban își dă demisia din funcția de premier: Am încercat să-mi fac datoria