Şedinţă de urgenţă la Guvern după eşecul PSD – ALDE la europarlamentare. Decizie de ultima oră a premierului Dăncilă

Toţi miniştrii cabinetului condus de Viorica Dăncilă au fost convocaţi, luni, într-o şedinţă de urgenţă la Palatul Victoria. Potrivit unor surse guvernamentale citate de România TV, premierul vrea să se asigure că niciun ministru nu va demisiona după rezultatul dezastruos obţinut de PSD şi ALDE la alegerile europarlamentare din 26 mai. 

RomaniaTV.net
27 mai 2019, 09:15
Şedinţă de urgenţă la Guvern după eşecul PSD – ALDE la europarlamentare. Decizie de ultima oră a premierului Dăncilă

Social-democraţii nu au obţinut scorul dorit la alegeri şi voci importante în partid îi cer demisia lui Liviu Dragnea. Cel târziu miercuri va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional în care se vor tranşa lucrurile. Cea mai vehementă pozitie în PSD a venit din partea presedintelui PSD Vrancea. Marian Oprisan i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, despre care a spus că este istorie în România. Luni, noi voci din PSD au cerut plecarea lui Dragnea de la conducerea partidului.

Premierul Viorica Dăncilă a reacționat, duminică seara, după anunţarea rezultatelor exit-poll la alegerile europarlamentare. Întrebată dacă va demisiona, Viorica Dăncilă a răspuns că nu are de ce.

„Dacă cineva vrea să plece guvernul, depune moțiune de cenzură”, a spus premierul Viorica Dăncilă, după ce preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, duminică seară, că Guvernul PSD-ALDE trebuie să plece.