Şedinţă de urgenţă la Prefectura Capitalei după creşterea numărului cazurilor COVID. Noi măsuri împotriva valului 4 vor urmează a fi discutate

Valul patru loveste în România. Guvernul adoptă noi măsuri de relaxare de la 1 august. Se discută însă la Palatul Victoria şi despre restricţii pentru românii nevaccinati, dar şi despre măsuri de stimulare a campaniei de vaccinare precum bonuri valorice sau loterii cu premii. Între timp, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se va reuni pentru a discuta noi măsuri împotriva valului 4.

28 iul. 2021, 14:19
Şedinţă de urgenţă la Prefectura Capitalei după creşterea numărului cazurilor COVID. Noi măsuri împotriva valului 4 vor urmează a fi discutate

Şedinţă de urgenţă la Prefectura Capitalei după creşterea numărului cazurilor COVID.  Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se va reuni pentru a discuta noi măsuri împotriva valului 4, anunţă România TV.

Grupul pentru Comuniare Strategică a anunţat miercuri alte 159 de noi îmbolnăviri COVID şi un deces în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 28 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.710 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.047.444 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi: Avertisment terifiant despre valul patru al pandemiei. Dr. Emilian Imbri: „Putem depăși 5.000-6.000 de cazuri COVID pe zi”

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 34 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 362. Dintre acestea, 47 sunt internate la ATI.

Citeşte şi: Efectele secundare ale vaccinării anti-Covid cu a treia doză. Avertismentul directorului CDC

Pe teritoriul României, 742 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 510 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 44.802 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 979 de persoane.